Normal leverer rekordregnskab

Kæder 19. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Omsætningen i Normal er steget med 28 pct. trods corona-lukkede butikker i Frankrig

Det går kun én vej for butikskæden Normal, og det er fremad. Således også i det seneste regnskab for 2020-21, hvor den danske omsætning ifølge Børsen stiger til lige knap 3 mia. kr. Året før lå den på fra 2,3 mia. kr.

Normal er ejet af blandt andre Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, der købte sig ind i 2014, og sælger blandt andet personlig pleje og rengøringsmidler.

Kæden har med sine parallelimporterede varer sat gang i en priskrig på personlige pleje med dagligvarekæderne, så både Føtex og Coop har sat deres priser ned.

Normal er stiftet af Torben Mouritsen, der i dag er adm. direktør, og Bo Kristensen, der åbnede første butik i Silkeborg i 2013. Normal har 345 butikker fordelt i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig og Holland – de 102 butikker ligger i Danmark.

Medregner man omsætningen i de andre lande, runder salget 3,7 mia. kr. mod 2,8 mia. kr. året før, svarende til en vækst på 28 pct., siger Torben Mouritsen til avisen.

Væksten kunne dog ifølge Mouritzen have været højere, hvis ikke butikkerne i blandt andet Frankrig har været lukkede i en periode på grund af corona.

Bundlinjen vokser med 74 pct. og lander på et plus på 275 mio. kr. og er således 40-doblet siden 2016/17.

Indtjeningen er bl.a. drevet af, at Normal formår at øge salget i de eksisterende butikker markant.

Torben Mouritzen regner med, at kæden vil åbne 125 nye butikker i dette regnskabsår.

Opdateret 19. nov 2021