Her er de nominerede i dagligvarehandlen til Danish Retail Award

Kæder 22. sep 2022 - 5 min læsetid
This describes the image
Uddelingen af Danish Retail Award finder sted på Børsen i København den 30. september. Foto: Carsten Lundager
  • Formålet med Danish Retail Award er at bringe den bedste og nyeste viden inden for international detailhandel til Danmark og at øge stoltheden i dansk detailhandel

For 12. år i træk uddeler ZBC i samarbejde med Dansk Erhverv og DH Media (Dagligvarehandlen) Danish Retail Award. Det sker på Børsen i København den 30. september.

Prisen bliver givet til de mest entusiastiske og forandringsskabende butiks- eller varehuschefer i Danmark – både inden for daglig- og specialvarehandel. Der er i alt 11 nominerede. Otte af de nominerede er fra dagligvarehandlens butikker.

De tre, som bliver kåret med Danish Retail Award, kan se frem til en studietur med alt betalt til New York 10. - 14. oktober 2022 for at opleve detailhandel i verdensklasse – guidet og supporteret af detaileksperter fra ZBC.

De nominerede er kommet i betragtning ved at vise passion for detail og have vist ekstraordinære og synlige resultater inden for nytænkning i butikken – eksempelvis inden for bæredygtighed, CSR, uddannelse, teknologi, e-handel m.v. Her kan du møde de nominerede fra dagligvarehandlens butikker:

Købmand Kenneth Korsgaard Jensen, Rema 1000, Hammel

Kenneth har ifølge kæden en passion og dedikation, som kun de færreste kan komme i nærheden af. Kenneth Korsgaard og hans team har modtaget titlen som årets butik i Rema 1000. I 2019 overtog Kenneth en allerede velfungerende butik og har alligevel formået at lægge mere en 20 pct. vækst på butikken.

Købmand Matias Paaske, Min Købmand, Østerild

Matias har siden 2017 været købmand og havde efter få år fordoblet omsætningen i forhold til den gamle butik. Han har haft omsætningsfremgang hver eneste år, og bundlinjen er også fulgt med. I 2020 blev han i Min Købmand kæden valgt til årets købmand for sin indsats. Siden 2020 har Matias været valgt af købmændene til kædeudvalget, og sidste år blev han også valgt til formand. Matias var hurtig ude i forbindelse med at hjælpe med krigen i Ukraine. Han tømte butikken for varer for omkring 15.000 kr. og sendte dem til grænsen. Efterfølgende samlede han sammen med sine kunder samlet 10.000 kr. ind.

Købmand Malene Houni Hansen, Spar, Haderup

Malene er købmand i anden generation i Spar i midtjyske Haderup. Med inspiration fra en købmandstur til Holland i 2019 har hun udvidet og ombygget sin butik. Det har øget butikkens omsætning med 12 pct. fra 2019 til 2020. Hun har vundet FMI - The Food Industry Association’s Store Manager Award 2021. Malene har også tidligere vundet Årets Købmand i SPAR og Årets nybygger med en ombygning på 2,8 millioner. Som den første og eneste kvinde er hun med i kædeudvalget i Spar.

Købmand Christian Dam, Meny, Hjørring

Kristian lev kåret til Danmarks bedste Meny i 2021. Han overtog butikken i 2019, og har bl.a. fokus på trivsel og gejst og har hyldet det selvstændige initiativ, hvilket har givet medarbejderne en helt ny gejst og motivation. Han forstår betydningen af at udvikle medarbejdere til fremtiden og har ”leveret” flere medarbejdere til kollegaer i forskellige Meny-butikker.

Butikschef Jonas Kristian Jensen, SuperBrugsen, Asnæs

Jonas er en rollemodel og kendt i kæden som en empatisk leder, der i ekstraordinær grad tager unge-agendaen på sig og er med til at spotte, fastholde og udvikle fremtidens talenter. Det er ifølge Coop særligt vigtigt i en tid med udfordringer på rekruttering. Og han er ikke bange for at bruge sig selv i sine stærke, personlige fortællinger på sociale medier og lokalt. Samtidig er han en dygtig, idérig købmand, der tager ansvar.

Varehuschef Casper Thyssen, Føtex, Herlev Bycenter

Casper har over en lang årrække været et forbillede i Føtex og Salling Group. Ledelsesmæssigt formår han med sit altid høje energiniveau og positive væsen at motivere sine medarbejdere og ledere til at skabe bedre præstationer. Casper har som formand for centerforeningen lagt et stort engagement og arbejde i den omfattende renovering, der finder sted i Herlev bymidte.

Butiksbestyrer Kasper Aul, ABC Lavpris, Brædstrup

Kasper har en drivkraft og evne til at motivere, der kan ses på de resultater, som han skaber. Senest i Glamsbjerg på Fyn og nu i jyske Brædstrup. Det handler om målbare og mærkbare resultater i driftsomkostninger og bruttoavancen. ”Alle kan blive verdensmester til noget, vi skal bare finde ud af”, lyder hans motto. Han forstår også at møde udsatte borgere med et inddragende og omfavnende arbejdsmiljø, hvor den enkelte medarbejder bidrager til den fælles opgave.

Varehuschef Dennis Ø. K. Andersen, Klima Kvickly, Aarhus

Dennis tænker ansvarlighed ind i sit arbejde på flere planer. Han gør bl.a. et stort arbejde for at sikre, at alle medarbejdere har gode rammer. Medarbejdere på særlige vilkår fylder meget i Dennis bevidsthed, og han bruger 3-4 timer hver uge på at hjælpe dem i job. Derudover er han foregangsmand på vigtige, nytænkende klimatiltag i varehuset. Det gælder både, da varehuset indtil maj hed Kvickly Bruuns Galleri, hvor Dennis blandt andet mindskede madspild med tiltaget ”Tag den forreste for klimaets skyld”. Og senere hvor varehuset er lanceret som Klima Kvickly – Coops klima-laboratorie.

Udover de omtalte er følgende også nomineret: Store Manager Shengyl Kaplanoska, JYSK, Holbæk Store Manager, Kasper Horne Rasmussen, JYSK, Nørresundby Kommerciel chef Mai Beck, M/S Shop, Museet for Søfart, Helsingør

Opdateret 22. sep 2022