De ”bedste” i dagligvarehandlen: Se de nominerede

Kæder 9. jun 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Logo: Landbrug & Fødevarer
  • Landbrug & Fødevarer uddeler hvert år en række Fødevarepriser til dygtige fagfolk inden for slagter, mejeri og frugt og grønt. Årets nominerede er nu fundet

Hvert år har de danske dagligvarekæder mulighed for at få dygtige fagfolk i kædernes butikker med i opløbet om den bedste slagterafdeling, den bedste mejeriafdeling og den bedste frugt og grøntafdeling.

Nu er de nominerede blandt de indsendte forslag fundet. Den endelige udvælgelse og prisoverrækkelsen finder sted på Hindsgavl Slot på Fødevaredagen den 28. september.

Året har været meget anderledes på grund af corona-pandemien, men selv om vilkårene ikke har været, som de plejer, er der ifølge Landbrug & Fødevarer lagt op et tæt opløb frem mod prisoverrækkelsen den 28. september.

"Generelt er der de seneste år kommet mere fokus på lokale råvarer og den gode madoplevelse hos både slagtere, supermarkeder og kantiner. Forbrugerne efterspørger nemlig produkter, som i højere grad end tidligere rummer kvalitet, lokal oprindelse og har fokus på både dyrevelfærd og økologi. Det stiller krav til leverandører i alle led, og rigtig mange dedikerede medarbejdere i butikker og kantiner går hver dag på arbejde for at overraske og udfordre forbrugerne" skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

- Med Fødevarepriserne vil vi gerne anerkende det store arbejde, som foregår i supermarkeder, slagterbutikker og kantiner i Danmark. Bag ethvert succesfuldt madkoncept ligger der mange timers arbejde, for det er ikke ligegyldigt, hvilke råvarer man indkøber eller hvordan produkterne tager sig ud i butikken eller i buffeten. Der ligger stor faglighed og håndværk bag alle led og det fortjener respekt, siger Mette Jasper Gammicchia, chef for marked og ernæring i Landbrug & Fødevarer.

De nominerede er:

Frugt- og grøntprisen: (Supermarked/Hypermarked)

Frugt- og grøntafdelingsleder Rasmus Andreas Jensen, Bilka Horsens

F&G-chef Christian Wain-Volqvartz, Meny Borups Allé, Frederiksberg

F&G-ansvarlig Pernille Frederiksen, Spar Wandallsvej, Svendborg

Frugt- og grøntprisen: (Discount)

Butikschef Lennart Fager, Aldi Assens

Souschef Kasper Kristiansen, Rema 1000 Jyllinge

Mejeriprisen: (Discount)

Souchef og mejeriansvarlig Roksana Huber, Rema 1000, Odense

Butikschef og mejeriansvarlig Jacob Edren, Aldi, Helsingør

Mejeriprisen: (Supermarked/hypermarked)

Freshfood chef og mejeriansvarlig Kasper Strunge, Bilka Odense

Mejeriansvarlig Morten Tramm, salgsleder Patrick Garfort, Meny Nærum

Butikschef Patrick Rothgarn Drost, Magasin Mad & Vin

Slagterprisen: (Supermarkeder/hypermarkeder)

Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen Asnæs

Slagtermester Claus Johansen, Bilka Randers

Slagtermester Benny Nielsen, Meny Sæby

Slagterprisen: (Privatslagtere)

Slagtermestrene André Born & Steffen Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum

Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg

Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them

Opdateret 9. jun 2021