Danish Agro køber majoriteten i Møllerup Brands

Kæder 13. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Danish Agro/Møllerup Brands
  • Grovvareselskabet har et strategisk fokus på plantebaserede fødevarer. Nu køber Danish Agro 70 pct. af hampefrø-virksomheden Møllerup Brands

Skrevet af: Søren Tougaard

Møllerup Brands dyrker, forarbejder, udvikler og sælger hampefrøprodukter, der blandt andet bruges til fødevarer.

Nu har familien Gamborg, som også står bag Møllerup Gods, valgt at sælge 70 pct. af Møllerup Brands til grovvareselskabet Danish Agro.

Familien Gamborg forbliver aktionærer og vil fortsat være aktive i at udvikle virksomheden sammen med Danish Agro.

For Danish Agro er markedet for plantebaserede fødevarer et strategisk fokusområde

- I den nye ejerkreds ser vi frem til i fællesskab, at udvikle Møllerup Brands yderligere. Hampefrø er et globalt vækstmarked, og vi vil fokusere på, at øge afsætning og kendskab til selskabets hampefrøprodukter. Det vil samtidig betyde, at flere landmænd forhåbentlig vil kunne lave kontraktavl på hampefrø gennem os. Ydermere har hampefrø gode proteinegenskaber, som vi naturligvis også vil teste som en del af vores strategi om at udvikle mere lokalt produceret protein, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro, i en pressemeddelelse. 

Vil løfte forretningen

Også på Møllerup Gods ser familien Gamborg frem til samarbejdet. 

- På Møllerup Gods er vi stolte af vores arbejde med hampens mange enestående muligheder. Særligt har det været spændende at introducere danskerne for en helt ny fødevare igennem Møllerup Brands. Der er ingen tvivl om at hamp har en meget stor fremtid både i Danmark og resten af verden, derfor er vi meget glade for vores nye samarbejde med Danish Agro, der vil sikre at vi kan løfte forretningen til næste niveau, siger Anne Sophie Gamborg.

Møllerup Brands er på seks år vokset fra en iværksætter-idé til en virksomhed med 8.000 kvm produktion i Nors ved Thisted.

Møllerup Brands producerer fødevarer til detail, catering og en række ingredienser til fødevareindustrien. Hovedprodukterne er afskallede hampefrø, hampeolie, ristede hampefrø, mel og proteiner.

Danish Agro ejer i forvejen majoriteten Dava Foods-koncernen. Fremover bliver den daglige drift af Møllerup Brands integreret i Dava Foods. 

 

Opdateret 13. sep 2021

Vil du vide mere?