Brændstofforhandlerne får lidt mindre bonus i år

Kæder 6. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Shell Danmark
  • Corona-pandemien og grossistskifte påvirker resultatet hos BFI Indkøb, der hvert år udbetaler bonus til sine godt 150 medlemmer

I slutningen af måneden kan en række brændstofforhandlere, der er medlemmer af BFI Indkøb, glæde sig over et ekstra indskud på bankkontoen.

En af dem får hele 384.000 kr. kr. – det er årets rekordbonus, som brændstofforhandleren får tilbage for loyalt indkøb i Brændstofforhandlerne Indkøbsforening.

Alt i alt får de godt 150 medlemmer tilsammen udbetalt 25,7 mio. kr. i bonus – størrelsen på udbetalingen afhænger af, hvor meget forhandleren har købt inden for aftalen.

Resultatet er lidt mindre end rekordåret 2019, der gav mere end 27 mio. kr., men direktør for BFI, Bjarne Månsson, er godt tilfreds.

 

This describes the image

KILDE: BFI

- Når man tager i betragtning, at corona-pandemien også har påvirket vores medlemmer, og at det tog lidt tid, før alle kom godt i gang med at købe rigtigt ind hos vores nye grossist Reitan, ser det godt ud. Vores indkøb har faktisk i 2020 ligget på indeks 99, hvilket dog også er påvirket af, at tobakspriserne er steget, siger Bjarne Månsson.

Årets første kvartal er landet på indeks 118, hvilket de højere cigaretpriser også er årsag til.

BFI skiftede grossist fra Dagrofa til Reitan ved årsskiftet 2019-2020 for at få et mere snævert og målrettet sortiment.

- Vores medlemmer skulle lige lære vores nye grossist og varerne at kende; det gik meget bedre i andet kvartal. Til gengæld har nogle stationer skåret ned på åbningstiderne, fordi der har været mindre trafik under corona-pandemien, mens andre har lukket helt ned, fordi de har været tvunget til at lukke deres spillemiljøer ned. I lange perioder har det heller ikke været tilladt at have kunder til at spise i butikken, siger Bjarne Månsson.

BFI Indkøb står hvert år for indkøb for medlemmerne for godt 1 mia. kr. – heraf ca. 600 mio. kr. hos Reitan.

Bonus plejer at blive udbetalt på årets messe, men corona-restriktioner har i år udsat den til 18.-20. juni.

Opdateret 6. apr 2021