Børnefamilier tyer til abonnementer på dagligvarer og måltidskasser

Kæder 26. feb 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Nemlig.com
  • Markedet for dagligvarer og måltidskasser på abonnementsbasis har især fået fat i landets børnefamilier. Abonnementsmarkedet for fødevarer er snublende tæt på 2 mia. i værdi

Danske børnefamilier er blandt de mest dedikerede brugere af abonnementsløsninger på fødevarer herhjemme.

Det viser Dansk Erhvervs seneste e-handelsanalyse for 2020.

Om det skyldes manglende lyst til at handle ind i ulvetimen med skrigende børn eller bekvemmeligheden i, at andre klarer indkøbende og udstikker retningen for ugens madplan afdækker undersøgelsen ikke.

Sammenlignet med eksempelvis gruppen af unge, singler og pensionister stikker gruppen af børnefamilier i dén grad ud i rapportens indekserede opgørelse over abonnementsordninger inden for fødevarer. Indekseret i målgrupper ligger børnefamiliers brug af måltidskasser i indeks 139 og abonnementsordninger på dagligvarer, mad og drikke i indeks 144. Til sammenligning ligger gruppen af singler og par i indeks 86 og 97 i henholdsvis måltidskasser og fødevarer, mens gruppen af midaldrende ligger i indeks 119 og 91 for samme.

Abonnenter mest almindeligt for digitale varer

Digitale abonnementsordninger dominerer især, nærmest selvsagt, inden for digitale varer. 

Ud af den samlede, digitale omsætning i 2020 på 154,4 mia. kr. bruges ca. 31,4 mia. kr. om året på abonnementer tegnet på internettet. Heraf tegner tv-pakker sig for 21 pct., internet for 16 pct. og telefoni for 15 pct.

Længere nede på listen finder vi måltidskasser på abonnement (4 pct.) og dagligvarer, mad og drikke (2 pct.).

Samlet set står abonnementer på fødevarer for 6 pct. af det samlede digitale abonnementsforbrug svarende til 1,9 mia. kr.

Indtil videre er abonnementsløsninger også primært en ting i landets større byer med mere end 70.000 indbyggere. Måltidskasser lander i storbyerne på indeks 108, mens dagligvarer lander på indeks 117 - resten af landet ender som udgangspunkt i indeks under 100. 

Opdateret 26. feb 2021