Betonmangel bremser Rema 1000

Kæder 2. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Den store byggeaktivitet herhjemme forsinker opførslen af en ny Rema 1000 i Hobro 

Skrevet af: Søren Tougaard

Det kræver en del byggematerialer at opføre en dagligvarebutik på 1200 kvm. Rema 1000 må imidlertid sande, at den høje aktivitet i byggebranchen giver store udfordringer med at få leveret betonelementer. 

Discountkæden har i flere måneder været klar til at tage fat på byggeriet af en ny butik på den gamle tømmerhandel-grund på Brogade 1 i Hobro. Her var åbningsdagen i første omgang sat til slutningen af året, men virkeligheden bliver en anden. 

Til Nordjyske Medier fortæller udviklingsdirektør i Rema Etablering, Stephan Sørensen, at Rema 1000 først kan få leveret betonelementer sidst på året eller i starten af 2022, og at det naturligvis påvirker byggeriet. 

- Leveringstidspunktet for betonelementerne bestemmer, hvornår vi begynder med alt det andet. Det er træls. Vi ville gerne have åbnet meget hurtigere, men vi glæder os trods alt over udsigten til en større butik i Hobro, siger han til avisen. 

Som alt andet påvirkes prisen på byggematerialer af udbud og efterspørgsel. Derfor bliver butikken også dyrere at opføre end først planlagt. 

Til avisen fortæller Stephan Sørensen, at butiksprojektet i Hobro kan løbe op i 25-30 mio. kr. 

Når Rema 1000 bliver færdig med at opføre den nye butik på Brogade, lukker kæden den nuværende butik på Mariagervej. Købmanden forbliver den samme, nemlig Stinus Steimle.  

Opdateret 2. jun 2021

Vil du vide mere?