Sjællænderne spiser mest sylte

Forbrugere 23. nov 2016 -
This describes the image
Foto: Colourbox

Med et forbrug af sylte på 23 kroner i december per person, spiser sjællænderne syv gange så meget sylte i julemåneden, som nordjyderne gør. Sidstnævnte spiser for tre kroner i december, og det svarer til deres forbrug hele resten af året.

Det skriver Danmarks Statistik.

I gennemsnit spiser danskerne for ni kroner sylte i december, mens de kun bruger to kroner resten af året.

Når det kommer til risengrøden er nordjyderne til gengæld storforbrugere af risengrød – vel at mærke den man køber færdig. De køber til gengæld kun 15 kr. på køberis i forhold til landsgennemsnittet, som ligger på 20 kr.

Forbrugere i hovedstaden køber dobbelt så mange grødris for gennemsnittet i resten af landet.

Blodpølsen er et julehit i Region Sjælland, hvor forbruget er næsten fem gange højere end landsgennemsnittet.

Mens familier i både hovedstaden, Nordjylland og Midtjylland bruger færre penge på blodpølse end gennemsnittet i december.

Traditionelt er der flæskesteg og and på julebordene, og forbruget af flæskesteg mere end fordobles i december.

Når det kommer til ænderne, skal de være ferske i København, men nord- og midtjyderne skal have dem op af fryseren, før de ryger i ovnen.

Et godt stykke oksekød erstatter i tiltagende grad de traditionelle kødvaner.

Kaffeforbruget stiger med en tredjedel.

Læs mere: http://www.dst.dk/da/Statistik/bagtal/2016/2016-11-23-sylten-flytter-til-sjaelland

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?