Sjællænderne spiser mest sylte
Med et forbrug af sylte på 23 kroner i december per person, spiser sjællænderne syv gange så meget sylte i julemåneden, som nordjyderne gør. Sidstnævnte spiser for tre kroner i december, og det svarer til deres forbrug hele resten af året.
Det skriver Danmarks Statistik.
I gennemsnit spiser danskerne for ni kroner sylte i december, mens de kun bruger to kroner resten af året.
Når det kommer til risengrøden er nordjyderne til gengæld storforbrugere af risengrød – vel at mærke den man køber færdig. De køber til gengæld kun 15 kr. på køberis i forhold til landsgennemsnittet, som ligger på 20 kr.
Forbrugere i hovedstaden køber dobbelt så mange grødris for gennemsnittet i resten af landet.
Blodpølsen er et julehit i Region Sjælland, hvor forbruget er næsten fem gange højere end landsgennemsnittet.
Mens familier i både hovedstaden, Nordjylland og Midtjylland bruger færre penge på blodpølse end gennemsnittet i december.
Traditionelt er der flæskesteg og and på julebordene, og forbruget af flæskesteg mere end fordobles i december.
Når det kommer til ænderne, skal de være ferske i København, men nord- og midtjyderne skal have dem op af fryseren, før de ryger i ovnen.
Et godt stykke oksekød erstatter i tiltagende grad de traditionelle kødvaner.
Kaffeforbruget stiger med en tredjedel.
Læs mere: http://www.dst.dk/da/Statistik/bagtal/2016/2016-11-23-sylten-flytter-til-sjaelland