Madspildspanel: Detailhandlen har et ansvar

Forbrugere 10. mar 2016 -
This describes the image
Den britiske organisation Wrap har modtaget prisen som årets partnerskab med initiativet The Courtauld Commitment 225, som vil reducere madspild med 2 pct. Arkivfoto: Jonathan Christensen

2016-udgaven af Foodexpo havde sat ekstra fokus på madspild og søndagen bød blandt andet på paneldebat om madspild, hvor Selina Juul pointerede, at det egentlige problem ikke er den mad, vi smider ud, men overproduktionen. Hun blev bakket om af Niels Jensen fra DLF, der mener, at hele værdikæden er nødt til at stå sammen, hvis kampen mod madspild skal vindes.

De to var desuden enige om, detailhandlen har et ansvar, når det kommer til at hjælpe forbrugerne til at mindske madspildet. Forbrugerne har brug for inspiration og viden, så de selv kan tage skridtet mod at spilde mindre mad.

Tine Skriver fra Horesta og tv-kokken Claus Holm efterlyste de gode gamle madkundskaber, der kan få madglæden tilbage i de danske hjem. Forbrugerne skal lære at bruge og glædes ved det, de køber ude i butikkerne.

Madspildet i Danmark er gennem de seneste fem år mindsket med 25 pct., og flere og flere melder sig i kampen mod overskudsmaden.

Opdateret 10. nov 2020