Madspild i fryseren
Flere og flere danskere er blevet mere opmærksomme på at gemme overskydende mad for at undgå madspild, men det hjælper ikke stort på madspildet, hvis mad gemmes i fryseren og aldrig bliver brugt.
Danskerne bruger ofte fryseren som skraldespand for madspild.
Det fastslår forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad på baggrund af en ny undersøgelse, der viser, at hver anden dansker har mad i fryseren, som aldrig bliver brugt, og halvdelen af danskerne har maden liggende i fryseren i over et år, inden den bliver smidt ud.
Den nye undersøgelse er foretaget af Epinion for Stop Spild Af Mad i samarbejde med Søndagsavisen. Den viser, at danskerne bruger fryseren som opholdssted for den uspiste mad, hvorefter mange et års tid senere smider maden ud.
Den typiske årsag til, at danskerne ikke er opmærksomme på at bruge maden i fryseren er, at man glemmer maden, glemmer at skrive dato på det, der lægges i fryseren, og at mange ikke kan gennemskue, hvad der er i pakkerne.
Stop Spild Af Mad opfordrer forbrugerne til at kigge nærmere på deres frysevaner og ikke mindst begynde at bruge maden i fryseren.
Af Henrik Denman
hede@dhblad.dk
Foto: Colourbox