Foodservicemad til hjemløse
Foodservicegrossisten Hørkram har sat madindsamling i system, så man kan undgå madspild. På Hørkrams messe forleden i Fredericia kunne virksomheden således
aflevere omkring otte tons
overskudsmad til asylcentre, herberger, væresteder og sociale hjælpeorganisationer i Jylland.
Det var tredje gang, at Hørkram Foodservice samlede mad til socialt udsatte, og det er blevet en fast del af virksomhedens messeforberedelser. Messen havde omkring 4.000 besøgende, deltagelse af over 100 fødevareproducenter og et overdådigt udvalg af mad og gratis smagsprøver.
Samarbejde I bestræbelserne på at mindske madspild har Hørkram sat indsamling og videreformidling til hjemløse i Jylland i system. Det sker i samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.
- Det er nu tredje gang, at vi indsamler overskudsmad fra vores messe. I efteråret 2014 indsamlede vi 11 tons mad på vores julemesse i København, som vi i samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og Det Runde Bord kørte ud til herberger, væresteder og krisecentre i København, siger Annette Badsberg fra Hørkram Foodservice i en pressemeddelelse.