Danskerne nærmer sig fuldkornmål

Forbrugere 22. jan 2016 -
Foto: Fuldkornssamarbejdet

Årets Fuldkornsdag markeres af flere end 500 kantiner, hospitaler, supermarkeder og bagere.

På årets Fuldkornsdag kan parterne bag fuldkornssamarbejdet, der står bag fuldkornsmærket, glæde sig over, at antallet af produkter med fuldkornslogoet er tredoblet til knap 700 på fem år, og det årlige forbrug i Danmark af fuldkornsprodukter som mel, brød, pasta og morgenmadsprodukter ligger nu over 100.000 tons.

Inden Fuldkornmærket blev indført for fem år siden, spiste danskerne hver 36 gram fuldkorn om dagen. Allerede i 2013 var det tal steget til 63 gram. Dermed nærmer vi os de 75 gram, som er Miljø- og Fødevareministeriets officielle kostråd.

- Det er lykkedes at få flere danskere til at spise lidt grovere og dermed lidt sundere siden fuldkornsmærket blev indført. Opgørelsen viser, at vi kan nå langt ved at give en hjælpende hånd og vejlede frem for at løfte pegefingeren, når det handler om at fremme danskernes sunde madvaner. Der er ikke mange gram til, at vi er i mål med fuldkornsanbefalingen, og vil man være helt sikker på, at man køber fuldkornsprodukter, kan man gå efter et af de 700 produkter med det orange fuldkornsmærke, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Fuldkornsamarbejdet, der står bag Fuldkornsmærket, er et samarbejde mellem Miljø- og Fødevareministeriet (Fødevarestyrelsen), en række sundheds NGO’er og fødevarevirksomheder, der arbejder på, at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Opdateret 10. nov 2020