Årets kokke bliver hædret på Bornholm i weekenden

Forbrugere 22. jun 2021 -
This describes the image
Sol Over Gudhjem foregår normalt i Gudhjem som en stor fest. Sidste år blev eventet aflyst og i år foregår det som en messe for inviterede.  Foto: Sol over Gudhjem
  • Når kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem løber af stablen 26. juni, udpeges også Kokkens Kok

Lidls samarbejdspartner til udvikling af specialprodukter, Frederikshøj-kokken Wassim Hallal, er blandt tre nominerede til titlen "Kokkenes Kok 2020".

Når prisen skal uddeles i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem på lørdag 26. juni, kan valget også falde på Sønderborg-hotellet Alsiks chefkok Jesper Koch eller John Kofod, Sortebro Kro i Odense.

Det er Fonden Dansk Gastronomi, der uddeler titel og hæderspris til en person, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fremme dansk gastronomi.

Blandt de tidligere vindere af titlen Kokkenes Kok er Noma-kokken René Redzepi, kok og forfatter Claus Meyer samt tidligere hofkok og herboende Jens Peter Kolbeck.

Under selve konkurrencen Sol over Gudhjem dyster den forsvarende vinder fra 2019, svenske Gabriel Hedlund (Gershøj Kro og Strandhotel) mod udfordrerne kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Hotel Siemens Gaard) og Andreas Tancula Møller (Møntergade).

Først på selve dagen afsløres årets ’Mystery Box’ med ingredienser til hovedretten, men allerede i denne uge kunne Sol over Gudhjem afsløre, hvilke ingredienser deltagerne får med i kurven til desserten.

I år skal de fire kokke arbejde med økologisk sukker fra Dansukker, bornholmske jordbær og rabarber fra Plantagen, valgfri chokolade fra Cacao Barry og Unika 30 – kefirfermenteret fløde fra Arla Unika.

Derudover skal deltagerne benytte en ismaskine fra Wilfa og selv ud og plukke, tørre og eksperimentere med at lave deres eget dessertkrydderi til en kværn fra Crush Grind.

 

Opdateret 22. jun 2021