VALG: Ønskes: En køreklar ny regering - hurtigt

Debat og Kommentar 6. okt 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Leder af ansv. redaktør Jesper Veber Knudsen

 

Opdateret i forhold til e-avis og trykt blad 5. oktober

 

Helt som spået af et flertal af politiske analytikere trykkede statsminister Mette Frederiksen onsdag 5. oktober på den valgknap, der ikke findes.

Vi skal stemme til det længe ventede Folketingsvalg 1. november.

Vi skal meget langt tilbage for at finde en mindre overskuelig situation end den, vi står i lige nu – med krig, lurende energikrise og utøjlet inflation. Langt det meste kommer til os udefra, og der er meget, en dansk regering aldrig vil kunne ændre på. Men det gør det langt fra ligegyldigt, hvordan vi håndterer udfordringerne her i landet. 

Fra udskrivelsen til afholdelsen af valget går der små fire uger. Og når valgets resultater bliver kendt, går der endnu mere tid, før vi har en ny regering. Uanset farven: blå, rød - eller en ubestemmelig blandingskulør.

En længere periode uden en handlekraftig regering er ikke lige det, som Danmark har allermest brug for nu. Men det er ikke et utænkeligt scenarie. For en ny regering kan blive tvunget til at stykke et flertal sammen af mange forskellige partier, der har særinteresser at pleje, som ikke nødvendigvis er hverken forudsigelige eller forenelige med behovet for at kunne rykke hurtigt - i landets overordnede interesse.

For dagligvarehandlens vedkommende er det energipriserne, der overskygger det meste andet for tiden. Og en redningsmission for de små butikker er langt fra overstået med septembers såkaldte Vinterpakke.

Når først valget er overstået, kan man kun håbe på, at nøglefigurerne i et rekord-fragmenteret politisk miljø forstår alvoren og tager fat på den virkelige verdens udfordringer.

 

I forbindelse med valgkampen har Dagligvarehandlen valgt at gøre artikler, der omhandler valget, gratis, så vi giver alle mulighed for at læse dem

Opdateret 6. okt 2022