Trods discounttrussel: Sønderjysk købmandsægtepar udvider Spar-butik

Dagrofa 10. jan 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Købmandsparret Morten og Lone Lang, Spar Starup. Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Ny discountbutik kan være på vej til Starup ved Haderslev, hvad der får købmandsægteparret Lone og Morten Lang til at opruste

Truslen om en mulig discountbutik i Starup i Sønderjylland får nu købmandsægteparret Lone og Morten Lang til at udvide deres Spar-butik med i første omgang et par hundrede kvadratmeter.  Butikken er indrettet i en tidligere Kiwi, som parret overtog i 2017. 

Men nu kan en ny discountbutik være på vej til Starup, der ligger tæt ved Haderslev i østlig retning. Længere mod syd driver parret også en Spar i Hoptrup, som er en specialiseret sommerbutik.

Parret havde rumsteret med planer om en større butik i Starup. Og de er nu for alvor blevet aktualiseret for at imødegå en skærpet konkurrence.  

Men Lone og Morten Lang fik dog et chok til at begynde med, da de op til jul kunne læse, at et borgerlig flertal i det tidligere udvalg for plan og miljø havde sagt ja til, at der kan etableres en lavprisbutik på Lundingvej.

Efterfølgende har købmandsparret ifølge JydskeVestkysten undersøgt sagen: Der er ingen butik, der vil ind. Det er en ejendomsudvikler, der gerne vil i gang, siger Morten Lang til avisen.

Købmandsægteparret oplyser, at de oplever en stor opbakning fra lokalsamfundet. Morten Lang henviser til, at Spar også er postbutik, afleveringsplads for Ikea-varer samt selvbetjeningstank til bilister.

Næstformanden i det nye udvalg for klima og teknik, Kim Kabelka (S), der bor i Starup, har ifølge JydskeVestkysten sat spørgsmålstegn ved holdbarheden i analyserne over, hvor meget handel, en discountbutik vil trække fra Haderslev til Starup. 

Han mener også, at købmandsparret spiller en aktiv rolle i lokalsamfundet, som en discountbutik ikke kan erstatte.

Sommerbutik klar til store bededag

Heller ikke Spar i Hoptrup står stille, hvor der er taget hul på en udbygning af butikken med en investering på op mod 10 mio. kr. Den nye og større butik skal stå klar til store bededag, så den er rustet til sommerens handel.

Da Dagligvarehandlen besøgte Lone og Morten Lang i 2018, sagde Morten slagfærdigt: - Vi skal kværne en discounter.

Han blev dog hurtigt irettesat af sin hustru:  - Nej, nej, nej. Det skal altså ikke i avisen. Morten, sidste gang du sagde det, gik der tre dage, og så lukkede hele Kiwi-kæden. Men det var dog nok ikke på grund af os. 

Dengang havde parret året før overtaget en butik, som Dagrofa havde indrettet efter Spars grundkoncept. 

- Men med vores lokalkendskab fandt vi ret hurtigt ud af, at vi var nødt til at udvide sortimentet. Skal vi holde kunderne i byen, skal de kunne få det, de skal bruge i hverdagen, fortalte Morten Lang.


 

Opdateret 11. jan 2022