Se video: Meny har åbnet sin flagskibsbutik i Illum

Dagrofa 5. maj 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Flemming Effersøe
  • Både Eataly og Irma gav op i Illums underetage på Strøget i København. Nu satser Meny med købmand Poul Cullura i spidsen

Ingen i dagligvarebranchen er formentlig i tvivl om, at Dagrofa har været på vej med en flagskibsbutik i Illum på Strøget i København – og nu er det sket.

Torsdag morgen, 5. maj, bød Poul Cullura velkommen, inden kædedirektør for Meny Richo Boss og adm. direktør for Illum Jeanette Aaen holdt taler.

Illum-direktøren klippede det røde bånd til den 800 kvm. store butik, mens en lang kø af kunder - med en croissant i hånden - ventede på at komme ind i den nye butik. Også flere Dagrofa-købmænd var mødt op for at se flagskibsbutikken.

 

Meny er ikke den første kæde, der satser på succes i Illums underetage – både Irma og den højprofilerede italienske fødevarekæde Eataly har med Coop som medejer forsøgt sig uden held.

Men butikkens købmand Poul Cullura er ikke i tvivl: Det vil lykkes for Meny.

- Meny har flere søjler at bygge på, og vi vil skabe en butik for alle med ekstra lækkerhed på toppen. Vi skal have fat i de 8000 borgere, der bor i området, og vi skal tiltrække de mange, der arbejder i indre by. Alle skal kunne købe ind til hverdag til en fair pris, men der skal også være mulighed for at købe ind til forkælelse i weekenden, siger Poul Cullura.

Butikken har et salgsareal på 800 kvm., hvilket er godt 100 kvm. større end den tidligere Irma.

Poul Cullura har et langt cv og succeser fra både dagligvarehandlen og restaurantbranchen med sig i rygsækken. Senest har han i løbet af godt tre år vendt Meny i Skibby fra en underskudgivende butik til det stik modsatte.

- En af mine styrker er nok min ledelsesstil og min evne til at udvikle medarbejderne, så de får kærlighed til både deres job og kunderne, siger Poul Cullura.Han er udlært i Salling Groups daværende A-Z i Esbjerg for flere end 30 år siden og tog som ledertrainee en lederuddannelse i koncernens varehuse i Føtex- og Bilka-kæden. Senere har han arbejdet i ISO på Vermlandsgade, der i dag er Meny.

Poul Cullura har også været med til at åbne Restaurant og Cafe Ofelia i Skuespilhuset i København og udgav dengang kogebogen Restaurant Ofelia i Skuespilhuset. Derudover har han været med til at åbne Starbucks i Danmark og senere været chef for Meyers Deli-butikker. I den internationale restaurantkæde Vapiano var han med til at åbne restauranter i hele verden – inklusive Danmark.

This describes the image

 

This describes the image
Opdateret 5. maj 2022