Meny-købmand i utraditionelt samarbejde med Aarhus-museer

Dagrofa 17. jun 2021 -
This describes the image
Foto: Science Museerne
  • Science Museerne i Aarhus har rykket en del af museumsoplevelsen ud-af-huset og serverer den nu også som takeaway hos Meny i Rønde

Skrevet af: Søren Tougaard

Hos Meny i Rønde er der bogstavelig talt kommet en anderledes ting på menukortet. Udover at kunderne kan købe tapas, luksusbrunch og frokostanretninger, kan de nu også købe ScienceTakeaway – en pakke med naturvidenskabelig næring og en museumsoplevelse to-go.  

I starten af juni lancerede Science Museerne i Aarhus ScienceTakeaway sammen med Meny i Rønde.

Det er en pakke med inspiration til naturvidenskabelige familieaktiviteter i sommerferien, hvor en relativt stor del af pakken består af vejledninger og kit til ting, man kan lave sammen 

- Jeg syntes bare, at ideen var god. Og skal man hjælpe de gode ideer til at komme videre ud, er vi alle nødt til at tænke anderledes. Det bakker jeg også op om, siger købmand René Povlsen, Meny Rønde.

Plads til flere samarbejder på tværs

ScienceTakeaway er en del af det nationale projekt Kickstart Kulturturismen, hvor formålet med projektet er at understøtte alternative museumstilbud og tænke nyt efter et temmelig hård coronaperiode.

Bent Lorenzen, museumsdirektør for Sciece Museerne, Aarhus Universitet, ser flere muligheder i at udvikle nye former for samarbejde fremover.

 - Samtidig er det også spændende at bygge en ny bro og etablere et samarbejde med detailhandlen. Det kunne der være et potentiale i fremadrettet, blot man reflekterer over, hvilken kontekst man befinder sig i, hvem man taler til, og hvorfor man gør det.

ScienceTakeaway er f.eks. helt oplagt at sælge fra Meny i Rønde, da en del af Science Museernes målgruppe er sommerhusgæster fra Mols og Ebeltoft.  

Science Museerne tæller Steno Museet i Universitetsparken og Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus, ligesom de også omfatter Herbariet i Universitetsparken samt Ole Rømer-Observatoriet. Science Museerne hører under Det Naturvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet.

Opdateret 17. jun 2021