Købmandsfond støtter etablering af lynopladere ved butikker

Dagrofa 15. aug 2022 -
This describes the image
Ladestander ved Meny i Hjørring Foto: KFI
  • En række Spar- og Meny-butikker kan snart tilbyde kunder med elbiler opladning, mens de handler

Kampen om en ladestander kan i nogle områder være hård, men nu vil købmandsfonden KFI hjælpe en række købmænd økonomisk med at sætte standere op ved deres butikker.

Det er primært butikker i Meny og Spar, der i løbet i år og næste år vil få lynladere på deres p-pladser.

- Ladestanderne er et led i vores 2024-Strategi, hvor bæredygtighed er et vigtigt element. Vi ønsker at være katalysator for den grønne omstilling i den frie sektor og har afsat et betydeligt millionbeløb til denne. KFI er sat i verden for at støtte og hjælpe de frie købmænd. Det gælder også bæredygtighed, hvor KFI kan gøre en stor forskel, så omstillingen sker endnu hurtigere. Det er et udtryk for, at vi ønsker at tage et aktivt medansvar for, at samfundet udvikler sig i en bæredygtig retning, siger driftsdirektør i KFI Peter Lange.

Muligheden er resultatet af en aftale, KFI Erhvervsdrivende Fond har indgået med udbyderen Sperto. Og opladning kræver ikke abonnement.

Meny i Hjørring fik installeret en ladestander med to ladestik i oktober 2021.

- Det har været en kæmpe succes. Det er svært at sige præcis, hvad det betyder for omsætningen, men kunderne holder i kø ved opladerne, og de handler, mens de lader. Vi har de to eneste lynladestik i Nordjylland, og vi vil faktisk gerne have flere”, siger købmand Christian Dam fra butikken i Hjørring.

Og KFI vil gerne installere lynladere ved endnu flere købmænd i fremtiden.

- Vi har allerede ønske om placeringer ved yderligere butikker. Vi vil gerne installere dem dér, hvor det giver mening og skaber værdi for kunderne med et ladebehov, siger Peter Lange.

Dagrofa-købmændene er langt fra de eneste, der har ladestandere på deres p-pladser. Langt de flere dagligvarekæder har efterhånden butikker med standere.

Opdateret 15. aug 2022