Det klare alternativ til discount

Dagrofa 1. jun 2016 -
This describes the image
Foto: John Ehbrecht
Skrevet af: Henrik Denman

En pizza fra det lokale pizzeria er et stort hit blandt mange danskere, når de vil gøre aftensmaden ekstra nem for sig selv. Meny supermarkedet på Søborg Hovedgade nord for København vil også hjælpe forbrugerne med hverdagens madlavning, og det er nu ved at blive en seriøs udfordrer til pizzeriaerne og de andre spisesteder, der vil have andel i det støt voksende udespisningsmarked.

Inde midt i supermarkedet finder kunderne nemt hen til et par kølemontre, hvor de hver dag kan finde et stort udvalg af færdigretter, og her flår kunderne på det nærmeste bakkerne med færdigretter op i indkøbsvognen i en sådan fart, at den største udfordring for de tre medarbejdere i delikatesseafdelingen er at nå at fylde montrene op igen.

Købmand Per Mikkelsen siger, at færdigretterne er en af butikkens helt store succeser:

– Vi sælger omkring 1000 færdigretter om ugen. Det er alternativet til pizzaen, og det er et fornuftigt og sundt måltid uden tilsætningsstoffer eller overflødigt fyld – det hele er lavet fra bunden, og så kan man købe en frisksnittet salat til, siger han.

Kunderne kan dagligt vælge mellem 15-20 varianter, og for Per Mikkelsen er det store udvalg af frisklavede måltidsløsninger blot et af de mange tilbud, der kendetegner Meny som et toptrimmet fødevaremarked.

Udvidelse

Efter måneders ombygning kunne han for nylig byde velkommen til en af landets flotteste Meny-butikker. Butikken er udvidet og indrettet, så fokus nu er endnu skarpere på de store ferskvareafdelinger med et væld af specialiteter.

Supermarkedet er udvidet med 200 kvm., så det i dag måler 1.450 kvm., og det er nødvendigt, hvis supermarkedet vil vinde slaget om at være leverandør af fødevarer til hverdag og fest.

– Hvis vi ikke havde fulgt med udviklingen og udvidet, havde der ikke været et supermarked her i dag. Det er udvikling eller afvikling. Det er meget simpelt, siger Per Mikkelsen. Om moderniseringen af supermarkedet siger han:

– Vi har været igennem den helt store tur med ombygningen til en af landets flotteste Meny-butikker. Alt fra vores frugt og grøntafdeling til den åbne delikatesse og slagter og vinafdelingen har fået et ordentligt pift. De dele af butikken, som kunderne allerede har haft mulighed for at handle i, har gjort stort indtryk, siger han og tilføjer, at den positive modtagelse fra kunderne hurtigt har sat spor i en stigende omsætning.

Allerede ved indgangen oplever kunderne fornyelsen. Her har den succesfulde bagerkæde Lagkagehuset åbnet en afdeling.

– De har et koncept, der er fantastisk, og som underbygger det, vi gerne vil i Meny, nemlig at tilbyde kvalitet hele vejen igennem, siger Per Mikkelsen.

Frugt, grønt og juice

Frugt og grøntafdelingen er blevet udbygget, så kunderne finder et større udvalg og kan lade sig inspirere fra en af de mange temaudstillinger. Desuden er der en stor juiceafdeling.

– Juice placeres typisk ved mælken, men det er et levn fra gamle dage, og de har intet med hinanden at gøre. Nu tilbyder vi et stort udvalg af juice, og man kan også presse sin egen juice, og det har givet et stort løft i salget.

Man hører hurtigt på Per Mikkelsen, at en flot, fyldig og farverig frugt og grøntafdeling er noget af det vigtigste for supermarkedet:

– Folk vil gerne købe det fra butikken, og vi kan inspirere kunderne, når de står i afdelingen. Her skal vi vinde "big time" i forhold til discountbutikkerne, siger han.

I den store, overskuelige slagter- og delikatesseafdeling møder kunderne faguddannet personale ved disken alle ugens dage, hvor der tilbydes alt lige fra det billige hakkekød til dry aged kød og hjemmerøgede varer.

Viser forskellen

Den nye betjente fiskeafdeling er et kæmpe hit, som kunderne har taget godt imod.

– Nu kan vi give kunden den inspiration og de indkøbsoplevelser, vi gerne vil tilbyde i Meny. Kunderne kommer nemt forbi et par discountbutikker på vej til vores supermarked, og det skal vi give dem en rigtig god grund til. Indretningen til det moderne supermarked giver os mulighed for at vise forskellen, og nu har vi en forretning, der bare gør en kæmpe forskel. Vi er nu blevet bedre til at vise forskellen på os og discount, forklarer Per Mikkelsen.

Når man spørger købmanden, hvordan han har oplevet introduktionen af den nye supermarkedskæde Meny, der kom til Danmark for et år siden, siger han:

– Meny har givet os en ny tro på fremtiden og givet os det koncept, der skulle til for at differentiere os i forhold til konkurrenterne.

I forbindelse med den omfattende ombygning er alt inventar gentænkt og meget er udskiftet. Blandt andet er alt lys udskiftet til lavenergi LED-belysning, og alle kølediske er nye og energibesparende med låg på alt køl og frost.

Ud over at de energivenlige tiltag gavner bundlinjen, glæder købmand Per Mikkelsen sig også over, at forbedringerne er med til at give et bedre indeklima i butikken.

[gallery ids="eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjYwOS5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyNjA5IiwiY2FwdGlvbiI6IkRhZ3JvZmEsIGRlciB0XHUwMGU2bGxlciBrXHUwMGU2ZGVybmUgTWVueSwgU3BhciBvZyBNaW4gS1x1MDBmOGJtYW5kLCBrb20gdWQgYWYgMjAxNyBtZWQgZXQgdW5kZXJza3VkIHBcdTAwZTUgNTkyIGtyLiBcbkFya2l2Zm90bzogSm9obiBFaGJyZWNodCIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjg4MC5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyODgwIiwiY2FwdGlvbiI6IkludGVyZXNzZW4gZm9yIHN1cGVybWFya2VkZXRzIGZcdTAwZTZyZGlncmV0dGVyIGVyIHNcdTAwZTUgc3RvciwgYXQgZGUgdHJlIG1lZGFyYmVqZGVyZSBpIGRlbGlrYXRlc3NlbiBoYXIgdHJhdmx0IG1lZCBhdCBmeWxkZSBtb250cmVuIG9wIGlnZW4uIiwiYWx0IjoiIiwiZGVzY3JpcHRpb24iOiIifQ==,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvQWt0dWVsdF9BbmFseXNlLXN1cGVybWFya2VkZXItb3BydXN0ZXItTWVueS5qcGciLCJ0aXRsZSI6IkFrdHVlbHRfQW5hbHlzZSBzdXBlcm1hcmtlZGVyIG9wcnVzdGVyIE1lbnkiLCJjYXB0aW9uIjoiSSBmb3JiaW5kZWxzZSBtZWQgZGVuIG9tZmF0dGVuZGUgb21ieWduaW5nIGVyIGFsdCBpbnZlbnRhciBnZW50XHUwMGU2bmt0IG9nIG1lZ2V0IGVyIHVkc2tpZnRldC4iLCJhbHQiOiIiLCJkZXNjcmlwdGlvbiI6IiJ9,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjkyOC5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyOTI4IiwiY2FwdGlvbiI6IlVkdmFsZ2V0IGFmIHNwZWNpYWxcdTAwZjhsIGVyIHN0b3J0LiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0=,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjgxNC5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyODE0IiwiY2FwdGlvbiI6IlZpbmFmZGVsaW5nZW4gZXIgXHUwMGU1Ym5ldCBtZXJlIG9wIG9nIGhhciBmXHUwMGU1ZXQgZXQgbWFya2FudCBsXHUwMGY4ZnQuIiwiYWx0IjoiIiwiZGVzY3JpcHRpb24iOiIifQ==,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjgwMS5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyODAxIiwiY2FwdGlvbiI6IkFyYmVqZHNuZWRsXHUwMGU2Z2dlbHNlcm5lIGthbiBnXHUwMGU1IHVkb3ZlciB1ZHZhbGdldCBpICBrXHUwMGY4bGVkaXNrZW5lLCBodmlzIGRlbiBzdHJcdTAwZTZra2VyIHNpZyBvdmVyIGxcdTAwZTZuZ2VyZSB0aWQuIEFya2l2Zm90byAiLCJhbHQiOiIiLCJkZXNjcmlwdGlvbiI6IiJ9,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjY5MC5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyNjkwIiwiY2FwdGlvbiI6IkZydWd0IG9nIGdyXHUwMGY4bnRhZmRlbGluZ2VuIGVyIHVkYnlnZ2V0LCBzXHUwMGU1IGt1bmRlcm5lIGZpbmRlciBldCBzdFx1MDBmOHJyZSB1ZHZhbGcgb2cga2FuIGxhZGUgc2lnIGluc3BpcmVyZSBmcmEgZW4gYWYgZGUgbWFuZ2UgdGVtYXVkc3RpbGxpbmdlci4iLCJhbHQiOiIiLCJkZXNjcmlwdGlvbiI6IiJ9,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjY1Ny5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyNjU3IiwiY2FwdGlvbiI6IlN1cGVybWFya2VkZXQgaGFyIG51IGVuIHN0b3IganVpY2VhZmRlbGluZy4iLCJhbHQiOiIiLCJkZXNjcmlwdGlvbiI6IiJ9,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjYzMy5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyNjMzIiwiY2FwdGlvbiI6IkRlbiBsYW5nZSBnYW5nIGZyZW0gbW9kIGthc3Nlcm5lIGhhciBha3R1ZWxsZSB0aWxidWQuIiwiYWx0IjoiIiwiZGVzY3JpcHRpb24iOiIifQ==,eyJ1cmwiOiJodHRwczpcL1wvZGhibGFkLmRrXC93cC1jb250ZW50XC91cGxvYWRzXC8yMDE2XC8wNVwvVTVSMjYxMi5qcGciLCJ0aXRsZSI6Il9VNVIyNjEyIiwiY2FwdGlvbiI6IlN1cGVybWFya2VkZXQgZXIgdWR2aWRldCBtZWQgMjAwIGt2bS4sIHNcdTAwZTUgZGV0IGkgZGFnIG1cdTAwZTVsZXIgMS40NTAga3ZtLiIsImFsdCI6IiIsImRlc2NyaXB0aW9uIjoiIn0="]

Opdateret 10. nov 2020