Dagrofas købmandskæder har kåret årets købmænd

Dagrofa 16. nov 2022 - 6 min læsetid
This describes the image
Vindere af årets købmandspriser i Spar, Min Købmand og Letkøb Foto: Dagrofa
  • På årets sidste købmandsmøde fejrer Spar, Min Købmand og Letkøb Årets købmand, Årets Ildsjæl og Årets Fighter

Op mod 500 købmænd og medarbejdere fra Dagrofa og kæderne Spar, Min Købmand og Letkøb var onsdag 16. november samlet i Kolding til årets sidste købmandskonference, hvor et af højdepunkterne var kåring af en række købmænd, der har gjort sig specielt bemærket.

 

This describes the image

Foto: Dagrofa - Tre gange Årets Købmand

Årets købmand i Spar blev Lasse Dalsgaard Nielsen fra Spar i Hune med følgende begrundelse:

”Lasse er dygtig og ekstremt proaktiv købmand, han er medindehaver af Spar Hune, Spar Blokhus, Spar Brovst samt halvdelen af Meny Saltum. Senest har Lasse investeret i et i forvejen velfungerende supermarked i Hune.

Butikken er udvidet med 200 kvm og står nu som et unikt og flot supermarked, som står 100 pct. top klar hver eneste dag, og virkelig er et besøg værd. 

- Jeg havde virkelig ikke regnet med at vinde, især ikke i sådan et stærkt felt af nominerede, men jeg er da vildt glad. Det er selvfølgelig rart at få den anerkendelse, siger Lasse Nielsen.

I Min Købmand blev Årets købmand Matias Paaske fra Min Købmand Østerild.

Han vandt med følgende begrundelse:

”Matias driver en bund solid forretning. Han er passioneret omkring jobbet både som købmand og formand for kædeudvalget. Han gør en kæmpe forskel for kæden, hvor han udviser overskud til hele tiden at prøve at forbedre vilkårene for sine kollegaer. 

Matias blev i 2019 kåret til årets købmand og var i år, den første i Min Købmand, nomineret til Danish Retail Award. Han gør en bemærkelsesværdig forskel i sit lokalsamfund og er dermed med til at sætte det gode købmandskab på landkortet. 

- Jeg er så stolt af den rejse, vi har været på med Østerild. Vi har bare lagt på og på, og at det så udmunder sig i at blive årets købmand, det er bare pissefedt, for at sige det ligeud, siger Matias Paaske.

I Letkøb faldt valget til Årets købmand på Jørgen Mikkelsen fra Letkøb i Kollemorten.

Han vandt med følgende begrundelse:

”Jørgen kåres som årets købmand i Let-Køb grundet hans enorme engagement, både som købmand og i lokalsamfundet i Kollemorten og omegn. Jørgen repræsenterer Let-Køb kæden på fornemmeste vis, med sin altid flot trimmede butik. 

Jørgen formår at have mange bolde i luften, som både lokalpolitikker i Vejle kommune og respekteret købmand. Opbakningen fra byens borgere til Jørgen og butikken er helt unik og forbilledlig”. 

Han siger selv:

- Jeg havde slet ikke set det komme, men jeg er dybt taknemmelig. Jeg prøver bare at lytte til kunderne hver dag og være til stede for dem, og det virker jo, men der ligger en stor samlet indsats bag vores Letkøb. Mit personale, min familie og borgerne skal have en stor tak for den støtte og opbakning, de giver mig og butikken hver dag.

Prisen som Årets købmand gives til en købmand, der har en veldrevet butik, hvor butikstandard, kvalitet og økonomi er på plads.

Butikken og købmanden udlever kædens DNA som lokal supermarked/købmand og er en del af sit lokalsamfund. Årets købmand er vellidt og respekteret blandt kollegaer, for sine evner inden for købmandsfaget, men også som en samlende og inspirerende faktor i sin region samt i kæden i øvrigt.

Årets ildsjæl gives til en købmand, der har gjort noget banebrydende eller bemærkelsesværdigt inden for et bestemt område. F.eks. økologi, digitalisering, et koncept, lokalsamfundet eller udviklet sine medarbejdere. Årets ildsjæl udmærker sig ved at være ekstraordinært passioneret og innovativ på et bestemt område.   

Årets ildsjæl i Spar blev Spar Asaa og købmand Thomas Nymann.

Begrundelse:  ”Thomas er den lokale helt i byen, hvor han er involveret i alle lokale arrangementer og i flere lokale foreninger. Han har bidraget til, at det lokale plejehjem blev en realitet. Han er formand i Havneforeningen og sidste skud på stammen er en dykkerskole, som Thomas har startet op. Thomas er energi, passion og lokalforankring, når det er bedst.”

I Min Købmand blev Årets Ildsjæl Per Thøfner i Min Købmand Mern.

Det skete med følgende begrundelse:

”Per er en dedikeret og passioneret købmand, som virkelig har forstået at gøre sin butik i Mern til omdrejningspunkt, og derved har skabt et stærkt sammenhold i byen. 

I år er Per blevet valgt ind i kædeudvalget af sine kollegaer. En rolle han har taget på sig med stor ydmyghed og seriøsitet. Han deler gerne ud af sine erfaringer om vækst og i disse tider ikke mindst øgede energi priser samt andre tiltag, som kan komme andre købmænd til gavn. Per er en ægte holdspiller, der gør en forskel for købmandsfaget”.

Som Årets Fighter i Min Købmand vandt Brian Mossalski i Min Købmand i Øster Bjerregrav.

Det skete med ordene:

”Efter en turbulent opstart af butikken i Øster Bjerregrav, Hvor man kort tid efter åbningen, måtte lede efter ny købmand, kom Brian til. Brian kommer med 120 i timen, og har 1000watt i øjnene. Han tænker hele tiden ud af boksen, er opsøgende på hvad der rør sig, for at øge omsætningen. Han deler flittigt ud af sine succeser, og er yderst behjælpelig over for andre kollegaer. Øster Bjerregrav har fået sig en købmand, der ikke giver op for noget, en Pitbull i forklædning - en købmand der tror på fremtiden.”

I Spar blev Årets fighter Niels Larsen & Helle Rasksen i Spar i Jebjerg.

”Et vejarbejde ville dele Jebjerg i to, hvilket utvivlsomt ville koste omsætning. Det lykkedes Niels, i samarbejde med købmandsfonden KFI og en del af byens erhvervsdrivende, at finansiere og etablere en midlertidig vej på en lokal landmands mark og dermed holde byen samlet. Hele familien i Jebjerg har været igennem et hårdt år. Niels søster Helle har en mindst lige så stor andel af æren, da hun i en længere periode var nødsaget til at drive butikken alene. Med flid og fightervilje er de kommet godt igennem mange udfordringer. Det fortjener anerkendelse,” lyder begrundelsen.

Årets fighter gives til en købmand, som har kæmpet sig til succes. Enten i kraft af at have løftet sin omsætning markant, vendt underskud til overskud, udkonkurreret en konkurrent, vendt en lukningstruet butik til en overskudsforretning, skabt vækst gennem en større modernisering eller ombygning eller overkommet en anden større udfordring. Årets fighter er viljestærk og giver ikke op selvom han/hun møder modgang, men beviser at det kan betale sig at være vedholdende. 

Opdateret 16. nov 2022