Dagrofa udskifter to top-direktører

Dagrofa 21. jan 2021 -
3 min læsetid
This describes the image
Ny direktør for Meny Richo Boos og ny adm. direktør for Dagrofa Foodservice, Niels Miles Frandsen Dagrofa
  • Spars kædedirektør Richo Boss overtager Meny-kæden

Dagrofa-koncernen har netop skilt sig af med to kendte profiler i den øverste ledelse. Det er kædedirektør i Meny, Kenneth Holmen Pedersen, og adm. direktør i Dagrofa Foodservice, Peter Bruun. De stopper begge med det samme.

Richo Boss, der hidtil har været kædedirektør for Dagrofas øvrige detailkæder, Spar, Min Købmand og Let-Køb, bliver ny Meny-direktør, mens den nye adm. direktør i Dagrofa Foodservice hedder Niels Miles Frandsen. 

Sidstnævnte tiltræder som ny direktør i Dagrofa Foodservice den 1. april. Han kommer fra en stilling som CEO i Alyasra Foods, en foodservicevirksomhed i Mellemøsten. Niels Miles Frandsen indtræder i koncernledelsen.

- Vi har ansat Niels Miles Frandsen som ny direktør i Dagrofa Foodservice. Niels kommer med en spændende baggrund som CEO fra en stor international foodservicevirksomhed i Mellemøsten, og jeg glæder mig til at få ham på holdet. Jeg vil ligeledes gerne sige tillykke til Richo Boss, som skal være med til at videreudvikle Meny-kæden. Richo har skabt nogle særdeles imponerende resultater i Spar, Min Købmand og Let-Køb, siger Tomas Pietrangeli.

De organisatoriske ændringer i koncernledelsen skal styrke Dagrofas position som fødevarekoncern, skriver Dagrofa i en pressemeddelelse.

- Vi er kommet langt med vores ”StærkereSammen”-strategi, og 2021 er året, hvor vi sigter mod sorte tal. Men 2021 er også afsættet for den næste strategiperiode i Dagrofa, hvor vi skal stå endnu stærkere på markedet, være mere offensive og endnu mere relevante for vores kunder. Vi skal således inden længe i gang med at formulere og definere den næste del af vores strategiske rejse, og det er et passende tidspunkt at tilføre nye kompetencer, så vi står med det stærkest mulige hold, siger Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa.

Digital direktør

Kenneth Holmen Pedersen har stået i spidsen for Meny i knap fire år, og med ham i spidsen for kæden ændrede mange købmænd de røde tal på bundlinjen til sorte tal. Kenneth Holmen Pedersen har en flere år lang fortid i Coop, hvor han blandt andet har været kædedirektør for SuperBrugsen samt detaildirektør.

Kenneth Pedersen

Peter Bruun overtog et kriseramt Dagrofa Foodservice i november 2018. Kort efter ansættelsen kaldte han i et interview med Dansk Handelsblad sig selv for virksomhedsdoktor.

Peter Bruun

Hans opgave i koncernen var i første omgang at vende en underskudsramt skude. Med regnskabet fra 2019 - inden coronakrisen ramte foodservice hårdt, nåede han et godt stykke: Kun godt 30 mio. kr. lød underskuddet på i 2019 - mod 127 mio. kr. i 2018 og 106 mio. kr. i 2017.

Dagrofa accelererer indsatsen på det digitale område og opretter en stilling som digital direktør med direkte reference til Tomas Pietrangeli. Den ansættelsesproces pågår.

Processen med at finde ny kædedirektør til Spar, Min Købmand og Let-Køb er igangsat.

- Både Dagrofa Foodservice og Meny står stærkere positioneret end tidligere. Jeg vil gerne takke Peter Bruun for den store indsats, han har ydet i Dagrofa Foodservice, hvor han sammen med medarbejderne har løftet Dagrofa Foodservice, så forretningen står et stærkere sted i dag. Jeg vil også gerne takke Kenneth Holmen Pedersen, som har skabt flotte resultater samt udviklet Meny-konceptet sammen med købmændene og kædens medarbejdere. Kenneth efterlader en kæde i topform, siger Tomas Pietrangeli.

Dagrofas koncernledelse består fremover af:
● Tomas Pietrangeli, koncernchef
● Henrik Christiansen, CFO
● Richo Boss, kædedirektør, Meny
● Kædedirektør, Spar, Min Købmand og Let-Køb - vakant
● Laura Marie Larsen, HR- direktør
● Sune Vorre, IT- direktør
● Mariam Skovfoged, kommunikationsdirektør
● Michael Christensen, kategoridirektør
● Niels Miles Frandsen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice
● Lars Arnløv Jørgensen, adm. direktør i Dagrofa Logistik

 

Opdateret 21. jan