Dagrofa-storejer fortsætter vild vækst

Dagrofa 30. aug 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Koncernchef i NorgesGruppen Runar Hollevik kan notere sig et rekordhalvår. Foto: NorgesGruppen
  • NorgesGruppen leverer stærke tal på top- og bundlinje i første halvår

Trods en vækst på ikke mindre end 15 pct. i det første corona-år, 2020, lykkedes det igen danske Dagrofas største ejer, Norgesgruppen, at øge omsætningen én gang til i første halvdel af 2021.

Ifølge en pressemeddelelse steg den norske markedsleders omsætning med godt 5 pct. til 50,4 mia. norske kr., svarende til godt 36 mia. kr.  

- Jeg er stadig særdeles tilfreds med, hvordan selskabet har tacklet den krævende situation gennem pandemien og sikret tryg madforsyning, siger Runar Hollevik, som er Norgesgruppens koncernchef.

Halvårets resultat efter skat steg også mere end 200 mio. norske kr. til 1,9 mia. norske kr., mens driftsresultatet sammenlignet med 1. halvår af 2020 vokser fra 2,2 til 2,5 mia. norske kr. 

Hollevik understreger imidlertid, at væksten - som også kan tilskrives et næsten totalt fravær af norsk grænsehandel i nabolandet Sverige - er på vej ned.

- Vi forventer at omsætningen vil falde og har forventning om fortsat hård konkurrence hen over efteråret og vil derfor fokusere på stram omkostningskontrol og gode forhandlinger med leverandørerne for at kunne holde priserne så lave som muligt over for vores kunder.

Øget salg af norske varer

Under corona-krisen har Norgesgruppen tidligere meddelt sine norske leverandører, at man i højere grad ville satse på hjemligt producerede frugter og bær. Det kom til udtryk i første halvår af 2021, hvor "Vi har solgt rekordstore volumener af norsk frugt, bær og grøntsager. I tillæg har salget af lokalproduceret mad haft fart på i første halvår 2021. Salget er øget med 17,7 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Vi har også en højere andel af norske grøntsager end i 2020. Andelen blev 50,2 pct., hvilket er en stigning på 3,2 pct. På kartofler øgede vi andelen af norskeproducerede med 2 pct.-point til 74,6 pct.," lyder det i ledelsesberetningen fra Norgesgruppen.

Opdateret 31. aug 2021