Dagrofa: Nogle leverandører melder om prisfald

Dagrofa 28. feb 2023 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Købmandskoncern ser første spæde tegn på, at fødevareinflationen kan vende

Topchefen i købmandskoncernen Dagrofa med kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb ser de første tegn på, at leverandørerne igen er begyndt at sænke prisen. Det sker efter et år 2022 med en fødevareinflation på cirka 15 pct.

Koncernchef Thomas Pietrangeli siger i et interview til Jyllands-Posten, at koncernen fortsat modtager prisstigninger fra leverandører. Men det sker i mindre takt. Og han forudser, at prisløft på mange dagligvarer nu kan ændre sig. Og måske aftage.

- Vi begynder faktisk også at få de første prisfald fra leverandører. Der er fortsat flere stigninger end fald, men måske vi har set toppen af stigningstakten. Der vil dog i givet fald gå noget tid, før vi ser markante fald, siger Tomas Pietrangeli til avisen.

I en klumme i DetailWatch skriver Dagrofas kategoridirektør Michael Christensen: - Vi fik de første fem proaktive prisnedsættelser fra leverandører i sidste uge. De hænger på min opslagstavle og skinner. De kan ikke helt dække de ca. 500 prisstigningsbilag der hænger nedenunder, men det giver alligevel forhåbning om, at der snart blæser nye vinde. Tak for det!

Opdateret 28. feb 2023