Dagrofa Logistik lukker lager for at styrke konkurrencekraften

Dagrofa 30. aug 2023 -
This describes the image
Foto: Dagrofa Logistik
  • Lukningen af lageret i Herning sker som del af Dagrofas vækststrategi, lyder det. Omkring 100 medarbejdere står til at miste deres job, når lageret lukker den 1. marts næste år.

Skrevet af: Søren Tougaard

- I et stærkt konkurrencepræget marked ser vi indad og sikrer, at vi styrker vores konkurrencekraft – nu og i fremtiden. Kort fortalt handler det om, at vi skal bruge det, vi har, bedre. Derfor har vi taget den tunge beslutning at lukke Herning-lageret. Fremover vil vi derfor servicere vores købmænd og eksterne kunder via vores to hovedterminaler i Vejle og Ringsted. 

Sådan siger Dan Kolding, adm. direktør for Dagrofa Logistik, om beslutningen om at lukke Herning-lageret med effekt fra 1. marts 2024, hvor ca. 100 medarbejdere står til at miste deres job. 

Dagrofa har med strategien #FremgangSammen en ambition om vækst og udbygning af butiksnetværket, og her er beslutningen om at lukke lageret i Herning en vigtig brik i at skabe fundamentet til et styrket og mere effektivt logistiknetværk for fremtiden.

Dagrofa Logistik kommer til at reducere de samlede omkostninger til logistiknetværket samtidig med at man øger effektiviteten på Ringsted-lageret, hvor det også er muligt at investere i og udnytte lageret bedre.

- Beslutning om at lukke Herning-lageret sker nu, fordi vi ønsker at handle med rettidig omhu og sikre, at vi styrker vores fremtidige konkurrencekraft overfor vores købmænd og eksterne kunder, så de og vi også kan drive en god forretning i fremtiden, siger Dan Kolding.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at der ikke er en finger at sætte på vores medarbejderstab i Herning. De har altid ydet en stærk indsats og været loyale medarbejdere med en høj arbejdsmoral. Det handler på ingen måde om medarbejdernes indsats – men om lageret og de store fordele, der er ved at have ét samlet lager. At det blev lageret i Ringsted, der blev valgt, skyldes udelukkende dets størrelse, stand og automatiseringsgrad, lyder det fra Dan Kolding.

Hjælp til medarbejdere 

Det er ledelsens håb, at mange medarbejdere fra lageret i Herning vil tage job på lageret i Ringsted.

Ledelsen og HR fra Dagrofa Logistik vil være massivt til stede i den kommende tid og hjælpe alle medarbejdere, der står til at miste deres job. Dagrofa Logistik vil blandt andet oprette jobbanker og tilbyde træning i at skrive ansøgninger og CV: 

- Det er med tungt hjerte, at vi har skulle fortælle så mange loyale og dygtige medarbejdere, at deres nuværende arbejdsplads lukker. Flere har været hos os i mere end 25 år, og derfor gør det ekstra ondt. Nu fokuserer vi på at gøre, hvad vi kan for at hjælpe hver enkelt medarbejder bedst muligt videre, siger Dan Kolding.

Dagrofa vil fortsat have ca. 100 administrationsmedarbejdere i Herning. Lageret i Ringsted vil i 2024 ansætte et antal medarbejdere som led i den øgede drift.

Opdateret 30. aug 2023