Dagrofa: Ja tak til regeringens forslag om delvist at indfryse energiregningen

Dagrofa 14. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Henrik Frydkjær
  • Topchefen i købmandskoncernen Tomas Pietrangeli så dog gerne, at der fulgte penge med – blandt andet til energiforbedringer

Det falder i god jord hos Dagrofa, der står bag de trængte købmænd i blandt andet Spar, Min Købmand og Letkøb, at regeringen på et pressemøde i dag fremlagde en model, der her og nu kan hjælpe de butikker, der har svært ved at betale el-regningen.

På mødet oplyste regeringen, at Folketingets partier senere på ugen bliver indkaldt til forhandlinger om en indefrysningsmodel, der skal hjælpe udsatte familier og virksomheder, som i øjeblikket oplever markant stigende energiudgifter.

Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa, siger i en pressemeddelelse:

- Jeg vil meget gerne kvittere for regeringens initiativ og for at have lyttet til de mange lokale købmænd, der i øjeblikket oplever, at det er svært at få budgetterne til at hænge sammen pga. voldsomme prisstigninger på energi.

- Hvis forslaget om en indefrysningsmodel bliver vedtaget, er det en politisk håndsrækning, som styrker den enkelte købmands likviditet. Det er i den sammenhæng vigtigt, at forslaget bliver til virkelighed hurtigst muligt, og at det bliver så nemt som muligt for den enkelte købmand at gøre brug af. 

Tomas Pietrangeli opfordrer dog till, at der fra politisk side bliver arbejdet med endnu flere initiativer:

- Vores købmænd knokler for at spare på strømmen, hvor det er muligt, og det gør en forskel, hvis de får forbedret deres likviditet gennem en indefrysningsmodel. Jeg så dog gerne, at der blev gjort endnu mere f.eks. i form af økonomisk støtte både til at dække de ekstraordinære udgifter og til at investere i flere energibesparelser ude i de enkelte butikker. Rigtig mange steder i Danmark er købmanden livsnerven i de lokale samfund, og det er derfor vigtigt for sammenhængskraften, at de kommer igennem energikrisen, siger han i meddelelsen.

Opdateret 15. sep 2022