Dagrofa åbner købmandsbutik nr. 400

Dagrofa 25. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Dagrofa
  • I dag, 25. marts, åbner Min Købmand i Øster Bjerregrav – det er butik nummer 400 i købmandskæderne Spar, Min Købmand og Let-Køb

Når Min Købmand i Øster Bjerregrav åbner i dag, 25. marts, er det 15. gang i år, at en ny butik slår dørene op med et Dagrofa-logo på facaden.

Samtidig er det butik nr. 400 i købmandskæderne Spar, Min Købmand og Let-Køb.

- Den positive udvikling i antallet af dagligvarebutikker er den foreløbige kulmination på en offensiv strategi for butiksudvikling med fokus på Dagrofa-koncernens lokale kæder, som har oplevet fremgang de seneste par år, siger konstitueret kædedirektør, Kim Scheuer Nielsen

Min Købmand er åbnet med hjælp fra de lokale borgere. Landsbyens ca. 1000 indbyggere har tegnet anparter for 1,5 mio. kr. til den nye dagligvarebutik, efter byens hidtidige indkøbsmulighed, en Dagli’Brugs lukkede i august sidste år.

 - Danskerne kan godt kan lide at handle hos en købmand, der er nærværende og engagerer sig i lokalsamfundet, hvilket blandt andet kommer til udtryk i en større og større interesse for borgerprojekter, hvor lokale borgere køber anparter i deres lokale dagligvarebutik og støtter op med frivillig arbejdskraft og tæt sparring med købmanden, siger konstitueret kædedirektør, Kim Scheuer Nielsen

 Åbningen af Min Købmand i Øster Bjerregrav er et eksempel på et vellykket borgerprojekt, som er kommet i stand i tæt samarbejde med de lokale borgere.

– Forbrugermønstre og samfundstendenser viser os, at Spar, Min Købmand og Let-Køb allerede spiller en stor og vigtig rolle i de lokalsamfund, vi er en del af - og jeg er overbevist om, at potentialet er endnu større. Derfor er vi i fuld gang med at åbne nye og fremtidssikre eksisterende butikker, bl.a. i tæt samarbejde med de lokale borgere, siger udviklingschef Brian Videbæk.

Spar har indtil nu åbnet tre dagligvarebutikker i 2021 - senest på Store Kongensgade i København. Min Købmand har i årets første måneder slået dørene op til to nye købmænd, Hylke ved Skanderborg og nu Øster Bjerregrav, mens 10 nye butikker er kommet til i Let-Køb.

Udover de tre købmandskæder ejer Dagrofa supermarkedskæden Meny med i alt 112 butikker.

Opdateret 25. mar 2021