Borgergruppe har store butiksplaner

Dagrofa 11. jan 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Borgergruppe i den lille nordvestjyske landsby Manna vil erstatte lukket Let-køb med en større Min Købmand

For den lille by Manna ved Thise er der ifølge Nordjyske.dk ”Vild plan i landsby” med ny købmandsbutik, tank, vaskehal og plads til autocampere.

Når noget kommer uventet til én, siger man undertiden, det kommer »som manna fra himlen«.  Godt vejr i de sidste uger af sommeren vil være som manna fra himlen for turistindustrien. 

Der bor knapt 400 borgere i de Manna og Thise, som næsten er smeltet sammen. Det lille bysamfund ligger vest for Brønderslev og er for mange turister porten til Vesterhavet.

Der har tidligere været en Let-køb. Men i stedet for at overtage den gamle butik med begrænsede udvidelsesmuligheder har en borgergruppe set på muligheden for at bygge ny butik under kædenavnet Min Købmand, der rummer et større sortiment.

Foruden en større købmandsbutik er der også planer om at anlægge tankstation, vaskehal samt el-ladestandere og p-pladser til autocampere på en grund ud til vejen Bredningen.

Borgergruppen forestiller sig, at anlægsudgifterne på forventeligt fem mio. kr. skal findes hos lokale investorer og fire selvstændige, der har vist interesse for at skyde penge i projektet.

Finansieringen af inventar kan ske ved salg af folkeaktier. Det er meningen, at Dagrofa skal ansætte en selvstændig købmand, der lejer sig ind i det nye butiksanlæg.

Opdateret 11. jan 2023