Profil i fødevarebranchen fylder 60 år

Dagrofa - Navne 26. apr 2023 -
This describes the image
Foto: Dagrofa
  • Dan Kolding har arbejdet i fødevareindustrien i over 35 år og er i dag adm. direktør for Dagrofa Logistik. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Dan Kolding er en stærk forretningsudvikler med rig erfaring fra fødevareindustrien, hvor han har arbejdet med logistik, supply chain og ledelse.

Dan Kolding har arbejdet godt 29 år i Arla som bl.a. Senior Vice President og senere Group Vice President i Arla Foods amba. Endvidere har han i 5 år arbejdet som topleder i Tulip og Danish Crown og har bestyrelseserfaring fra en række fødevarevirksomheder.

Han har international erfaring med at lede virksomheder i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Holland og Storbritannien. Han boede i sidstnævnte i knapt 3 år, inden han vendte tilbage til Danmark.

1. januar 2023 tiltrådte han som adm. direktør i Dagrofa Logistik og som medlem af Dagrofas koncernledelse. Den 30. april bliver Dan Kolding 60 år. 

- Jeg har altid fundet fødevarebranchen enormt spændende – ellers havde jeg nok heller ikke været i den i så mange år – og lige nu sker der omvæltninger, jeg aldrig har oplevet i mine over 35 år i branchen. Det er krævende og udfordrende at navigere i, men jeg synes virkelig, det er spændende. Særligt i en stor koncern som Dagrofa, hvor vi har tre forretningsben, der skal spille sammen for at få hjulene til at rulle optimalt. Jeg tager gerne mange flere år i den her branche, siger Dan Kolding.

Som ansvarlig for Dagrofa Logistik arbejder han sammen med resten af koncernen på den videre udvikling og implementering af Dagrofas offensive strategi, ”FremgangSammen”. Det indebærer bl.a. effektivisering af supply chain og vækst af eksisterende nøglekunder og eksportaktiviteter.

Dagrofa Logistik er Dagrofas salgs- og logistikselskab, der leverer til Dagrofas egne kæder Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb. Dagrofa Logistik er også totalleverandør til en række kiosk- og convenience-kunder samt andre detailkæder i både Danmark og på et stigende antal eksportmarkeder.

 

Opdateret 26. apr 2023