Lufter muligheden af søndagslukning: Kvickly Ry lukker en time tidligere

Coop 30. sep 2022 -
This describes the image
Kvickly i Ry drives af brugsforeningen Tryg og er en de store foreningsejede varehuse i kæden. Foreningen får i det nye år også ansvaret for at drive en ny SuperBrugsen. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Fremover lukker Kvickly i Ry kl. 19 i stedet for kl. 20. Det sker for at spare på energien

I jagten på at nedbringe energiforbruget har Brugsforeningen Tryg nu besluttet at skære ned på åbningstiden i foreningens største butik, Kvickly i Ry.

Fra og med uge 42 lukker butikken kl. 19 alle ugens dage – og ikke kl. 20 som vanligt.

- Vi har regnet på den sidste time fra kl. 19-20. Den omsætning vi har, kontra de udgifter der er i øjeblikket gør, at vi er klar til i en testperiode at lukke Kvickly kl. 19 alle ugens dage, siger brugsforeningens direktør Thomas Dahl.

Det er i første omgang en test, der skal evalueres i uge 50. Men foreningens formand Carsten Bank-Mikkelsen tager samtidig hul på diskussionen om at indføre søndagslukning for de store butikker.

- For mig personligt vil det ikke gøre noget, hvis vi tog skridtet videre og lukkede ned for detailhandlen om søndagen. Vi har høje energiomkostninger, vi har faldende omsætning, vi kan ikke skaffe medarbejdere – ja listen over udfordringer er lang, siger han og kalder søndagslukket for et columbusæg.

- Hvis alle butikker med en årsomsætning højere end 18 mio. skal holde lukket om søndagen, vil det igen bliver attraktivt at arbejde i detailhandlen. Omsætningen vil fortættes på færre dage, hvor driften bliver bedre. Vi kan spare op til 10 pct. på energiforbruget. Og så vil der igen blive pustet liv i de mange små butikker i landdistrikterne, siger han.

Men ind til videre bliver det dog ved en daglig reduktion af åbningstiden. Et tiltag, som foreningens andre fire butikker nu også regner på.

Brugsforeningen har igennem lang tid optimeret generelt på energiudgifterne.

- På den defensive side har vi slukket lyset, sat låger på alle kølediske og skruet ned for varmen. På den offensive side har vi installeret solceller på taget af Kvickly og sendt overskudsvarme retur til Fjernvarmen i Ry siger Thomas Dahl.

 

Opdateret 30. sep 2022

Top jobs