LokalBrugsen Vester Thorup lukker trods redningsforsøg

Coop 2. maj 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
| Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Nye forbrugsmønstre og dyrere byggematerialer får brugsforening til at opgive fortsat drift af butik

Tidernes ugunst rammer redningen af LokalBrugsen i Vester Thorup. Butikken manglede ellers blot en halv million kr. for at realisere en planlagt modernisering. Men siden er udgifter til byggematerialer og energi steget, hvad der ændrer forudsætningen for projektet.

- Byggeudgifter er steget med cirka 30 procent, hvilket har medført, at projektet steg med cirka to millioner kroner, siger Jens Sørensen, der er formand for Fjerritslev og Omegns Brugsforenings bestyrelse til Jammerbugt – Ligeher.nu

Det betyder, at projektet er strandet og butikken lukker, hvad der bliver meddelt på et borgermøde den 9. maj. Der var ellers indsamlet lokalt og givet tilsagn fra fondsmidler for ca. halvanden mio. kr.

Også her kaster krigen i Ukraine sin skygger helt til Jammerbugten. Formanden forklarer, at dels stiger butikkens driftsudgifter, og dels ændres kundernes forbrugsmønster henimod mere discount: - Prognoserne for butikkens fremtidige drift er derfor ændret, og viser et betydelig underskud selv med en forventelig omsætningsstigning.

 

Opdateret 2. maj 2022