Leverandør: En æra er slut med lukningen af Irma
-
I over 30 år har dagligvarekæden Irma og grøntsagsproducenten Søris været to sider af samme sag
På Irmas hjemmeside kan man endnu læse om kædens tætte samarbejde med 13 leverandører. Det er kædens fyrtårne på madfronten, hvor leverandører som Thise Mejeri, Hanegal økologi, Il Fornaio, Frugt fra Fejø, Reinh van Hauen og Søris bliver præsenteret.
- I over 30 år har Irma og Søris været to sider af samme sag, skriver CEO Jan Algreen, Søris på Linkedin, efter Coops beslutning om at lukke Irma og samle en del af butikkerne under den nye fælles kæde Coop for Kvickly, SuperBrugsen og Irma eller omstillet dem til discountkæden Coop 365.
- Siden start 90’erne, hvor Irma smed de konventionelle gulerødder ud af sortimentet og satsede 100 pct. på Søris’ økologiske. Op gennem nullerne og 10’erne hvor vi har trukket hundredvis af entusiastiske Irma medarbejdere igennem kål og rodfrugtsmarker, delt smagsprøver ud til Irmas mad-festivaler i Tivoli og snittet grøntsager med børnene på de fantastiske Irma messer, skriver Jan Algreen og tilføjer:
- En æra er slut, og danskerne får kun de fødevarer (og supermarkeder) som de fortjener.
Jan Algreen lover, at Søris Økologi vil blive ved med at udvikle og levere højkvalitets grøntsager til Coop og til Foodservicebranchen.
Juicefirma begyndte sit eventyr i Irma
Christian Bowall, som er adm. direktør i juiceproducenten Frankly Juice, mener, at "det er super trist at høre om Irma-butikkernes lukning"
- Vi taler her om et brand med en legacy som ganske få andre. Hvem har ikke minder om Irma fra sin barndom, spørger han på Linkedin.
Han tilføjer, at Frankly Juice som mange andre begyndte sit detaileventyr i Irma:
- Det var Irma, der bankede på vores dør i håb om et samarbejde til trods for, at vi kun kunne tilbyde 5 dages holdbarhed. De har gået forrest som ingen andre.
Tidligere varechef: Det er ikke gennemtænkt
Leif Larsen, som var varechef med ansvar for Nonfood og tørvarer fra 1999 til 2018 og sammenlagt har arbejdet næsten 23 år i Irma frem til 2018, mener, at lukningen af Irma ikke er en gennemtænkt beslutning.
Han skriver på Linkedin, at ”Irma er og bliver et varekoncept på kvalitet, sætte foodtrends og med stort varekendskab og service i butikkerne”.
- Desværre kørte denne del helt af sporet med en fejlbeslutning i 2016, hvor Coop nedlagde Irmas vareafdeling for at koncernoptimere samt en total strategiændring, som medførte gigantiske underskud siden, skriver Leif Larsen på Linkedin.
Irma-brand lever videre i Coop
Coop fremhæver i en pressemeddelelse, at Irma vil ændres fra at være en københavnsk butikskæde til at være et landsdækkende mærke, hvor et større antal unikke Irma varer vil kunne fås i alle Coop-supermarkederne.
Af de 65 Irma-butikker konverteres de 9 største til den nye Coop-kæde, 28 til 365discount og de 11 mindste til Brugsen, mens 17 lukker.
- Det er en beslutning, der smerter os dybt. For vi har enorm respekt for den stærke kultur i Irma, den enestående medarbejder-indsats og de mange kunders loyalitet og varme følelser for kæden. Men vi må desværre konstatere, at markedsgrundlaget ikke længere er til stede for Irma som selvstændig kæde, siger Coops adm. direktør Kræn Østergård Nielsen.
Fynsk tvivl om Irma-varer
Selv om Irma-navnet overlever som et logo på et større antal luksusvarer, der skal kunne købes i Coop-butikkerne over hele landet, så er det ikke noget, der imponerer formanden for Haarby Brugsforening, Majbritt Møllebjerg.
Hun er ifølge Fyens.dk ikke helt overbevist om, at Irma-produkterne kommer til at gå som varmt brød i den vestfynske landsby.
- Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, men jeg kan ikke se, at SuperBrugsen Haarby skal føre mange af de luksusprodukter, som Irma havde. Her i Haarby er vi nok mere til frikadeller, end vi er til hummersuppe på flaske, siger hun til mediet.