Kvinder dømt for kæmpe misbrug af Scan og Betal i Coops butikker

Coop 21. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Fem kvinder, som er i familie med hinanden, har stjålet fra butikkerne ved at scanne varer ind i to forskellige app

Fem kvinder er ved Retten i Odense blevet kendt skyldige i at have stjålet varer for næsten 350.000 kr. i Coops butikker. Lavinen rullede, da en butikstyveri undrede sig over mistænkelig adfærd.

To af kvinderne har chefstillinger, mens en tredje har en konsulentstilling i den samme mellemstore virksomhed med hovedkontor i Odense. Det drejer sig om to søstre og en kusine. Det fremgår af domsudskriften fra Retten i Odense, som TV2 Fyn har fået aktindsigt i.

Tilsammen er de fem kvinder kendt skyldigt i 54 forhold af butikstyveri til en samlet værdi af 347.597 kroner. 31 af butikstyverierne er blevet begået i samarbejde med en eller flere af de nu dømte kvinder.

Tyverierne skete i 2020 i Kvickly og SuperBrugsen ved at snyde med Coops Scan & Betal app.

TV2 Fyn skriver, at kvinderne har stjålet fra butikkerne ved at scanne varer ind i to forskellige apps. Den største mængde varer blev scannet ind på én app. Og en mindre mængde varer på den anden app som viste sig at dække over app’en med de mange indscannede varer.

Da kvinderne havde betalt for den lille mængde varer, kunne de ude af butikken annullere den langt større indkøbskurv i app’en.

Det var en butiksdetektiv, som var på arbejde i Kvickly Høje Taastrup, der fik øje på en mistænkelig adfærd hos to af de nu dømte kvinder. 

De fem kvinder har alle fået fængselsstraffe på alt mellem tre til otte måneder. Kun kvinden, der har fået tre måneders fængsel, har fået fængselsdommen betinget, skriver TV2 Fyn. 

Alle fem erklærer sig uskyldige og har anket dommen til Vestre Landsret.
 

Opdateret 22. jun 2022