Irma opfordrer kunder til at købe mindre oksekød
Irmas medlemmer og kunder bliver i september og oktober for første gang inviteret med som aktivister i klimakampen.
Kunderne møder også Irmas klima-indsats i tilbudsaviserne i disse måneder. Sammen med tegneren og filminstruktøren Anders Morgenthaler har Irma udviklet en række gode råd til, hvordan man selv kan gøre noget for klimaet i forbindelse med sine fødevarer.
Derfor er der i tilbudsavisen hver uge afsat plads til gode råd om eksempelvis at spise mindre oksekød, drikke vand fra hanen og andre budskaber, som er forholdsvis utraditionelle for en supermarkedskæde.
- Det er nok aldrig set før, at en supermarkedskæde opfordrer kunderne til at købe mindre af de varer, som supermarkedskæden sælger. Men vi gør det, fordi vi mener, at vi har pligt til at oplyse vores kunder om, hvordan de kan påvirke klimaet ved f.eks. at spise mindre, men bedre – og det er også et synspunkt, der vækker genklang hos vores kunder, siger Irmas kædedirektør Søren Steffensen.
Klimaarrangementer i butikkerne
Irma inviterer medlemmerne til at spise mere klimavenligt op til en større event med indlæg og samtaler om klimaet. Det sker lige inden C40-mødet, der holdes i København 9. oktober.
Det betyder konkret, at der de kommende uger holdes de første oplæg inden for tre områder i Irma-butikker i København.
Det første arrangement finder sted mandag den 16. september i Irma Frederiksborggade. Her fortæller Anna Esbjørn fra den grønne tænketank Concito om klimavenligt byggeri.
Det næste arrangement finder sted 19. september i Irma Platan, hvor Dansk Cyklistforbunds direktør Klaus Bondam vil fortælle om klimavenlig transport, mens det sidste arrangement afholdes den 25. september i Irma Ndr. Fasanvej, hvor kok Sven Møller fortæller om klimavenlig mad.
- Tiden er kommet til, at vi har en ny form for kommunikation med vores kunder. Klimaet optager dem som aldrig før, og vi oplever et behov for mere viden. Derfor inviterer vi vores medlemmer, som bor i København, til at være nysgerrige på hvordan vi sammen kan passe bedre på klimaet, siger Søren Steffensen.