Sådan tackler Irma elregningen: Irma-konkurrence skærer 12 pct. af energiforbruget

Coop 9. jan 2023 -
This describes the image
Butikschef i Irma Dragør, Mogens Christensen, modtager pengepræmien til medarbejderne af distriktschef Thomas Hammer (til højre) og driftschef David Lemche.    Foto: Henrik Denman
  • Irma i Dragør var kædens bedste butik til at finde energibesparelser. Sammen med to andre butikker modtager den en præmie på godt 37.000 kroner

Skrevet af: Henrik Denman

Irma-butikkerne har siden oktober deltaget i en konkurrence om at banke energiforbruget ned, og den indsats har givet mærkbare resultater for hele kæden. Irmas samlede energiforbrug er faldet med hele 12 procent.

Irma i Dragør nåede i de 10 uger, konkurrencen har varet, at finde den største energibesparelse blandt kædens butikker, og det får butikkens ansatte en kontant belønning for. Butikken endte med at spare ikke mindre end næsten 38.000 kWh og modtager derfor en tilsvarende pengepræmie på godt 37.000 kr. Beløbet er øremærket til at forkæle personalet med arrangementer specielt for dem.

Butikschef i Irma Dragør, Mogens Christensen, er meget glad for resultatet og indsatsen i butikken, som ligger i en ældre ejendom og derfor har flere udfordringer med energiforbruget:

– Vi er utrolig glade for at løbe med sejren, og jeg er virkelig stolt af mine medarbejdere og den indsats, de har lagt i konkurrencen. Det er imponerende, og jeg glæder mig til at bruge pengepræmien sammen med dem, siger han. 

På andenpladsen kommer Irma på Valby Langgade og på tredjepladsen Irma på Strandboulevarden.

Mange tiltag

Irmas koncept- og driftsdirektør Martin Jöhncke siger, at butikkerne har fundet energibesparelser på flere måder.

Der er både tale om større ændringer som at slukke en del af den generelle butiksbelysning og mindre tiltag som systematisk at anvende tænd/sluk-ure på udvalgte kølere og færre kølere til varer uden kølekrav.

– Butikkerne har i den grad taget opfordringen til sig og fundet gode og kreative løsninger, så vi er utroligt tilfredse med indsatsen og glæder os over at kunne sende præmierne af sted til de tre vindende butikker.

Han glæder sig over, at butikkerne stort set kun har modtaget positive reaktioner fra kunderne, når kølere f.eks. er taget ud af brug – ikke mindst set i lyset af, at Irma samlet set har sparet næsten en million kWh.

– Der er virkelig en bred forståelse for behovet for at tænke nyt for klimaets og økonomiens skyld, siger Martin Jöhncke.    

Opdateret 10. jan 2023

Top jobs