Festivalbod hjælper unge med madlavning fra bunden
For 7. gang åbner FoodJam teltet op for Danmarks største køkkenfest på Roskilde Festival
I modsætning til andre madboder på festivalen, så vælger man selv råvarer og går derefter i køkkenet – uden opskrifter, men med hjælp fra en ung kulinarisk vejleder og egne smagsløg.
Målet er at give de næste generationer lyst til at lave mad fra bunden, forklarer Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, der sammen med Coop, Änglamark og Roskilde Festival står bag FoodJam.
Mad fra bunden
- Hvis du ikke kan lave mad selv, så udliciterer du populært sagt din sundhed til andre. Derfor handler FoodJam om én ting: at give de unge lyst på at gå i køkkenet og lave mad fra bunden, siger Judith Kyst.
En undersøgelse blandt FoodJams deltagere viste netop, at deltagerne satte stor pris på f.eks. at lære at filetere fisk og skære grøntsager.
- Vi vil gerne give vores kunder lyst til at spise endnu mere varieret, men det kræver jo, at man ved, hvordan man bruger en fennikel eller en blåmusling. Det ville jo være smukt, hvis den næste generation kan flere end de ti retter, som danskerne tilbereder igen og igen, siger Pia Niemann, marketingdirektør i Coop.