Coops klimachef søger nye græsgange

Coop 3. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Coop
  • Efter mere end 5 år i spidsen for Coops klimaindsats har Peter Svendsen valgt at stoppe

Dagligvarekoncernen Coop skal inden længe finde afløseren til rollen som klimachef. Efter 5,5 år på posten som både klima- og energichef har Peter Svendsen valgt at takke af.

Det skriver Peter Svendsen selv i et opslag på Linkedin, hvor det samtidig fremgår, at han hverken tiltræder en højt placering stilling hos en konkurrerende dagligvarevirksomhed eller lign.

-1. juli starter jeg freelance indenfor klima med fokus på strategi- og forretningsudvikling – jeg glæder mig som et lille barn!

Peter Svendsen har både stået i spidsen for Coops samlede klimastrategi, som Coop indtil videre har kastet mere end 1 mia. kr. efter, og koncernens klimaberegner, som mange hundredetusinde danskere har brugt til at tjekke deres klimaaftryk i forbindelse med indkøb.  

- En af de ting, som er blevet tydelige for mig, er, hvor jeg finder min energi, og hvorfor jeg i tidernes morgen elskede opgaverne i konsulentbranchen. Jeg brænder for forretningsudvikling, iværksætteri, innovation, uoverstigeligheder og alt, hvad der ligger i at ”støbe grønne kugler”, skriver Peter Svendsen og fortsætter:

- Det giver sig selv, at en del år med strategiudvikling og implementering ikke kun har handlet om støbning af kugler. Det har dog heldigvis lært mig, at selvom mine ideer og planer nogle gange flyver højt, så kan de realiseres.
 

Opdateret 3. jun 2021