Coop puster nyt liv i nordjysk storcenter

Coop 6. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Kvickly
  • Dagligvarekæmpen har købt en 64.000 m2 stor grund i Nørre Sundby, hvor der i dag er en Kvickly, en Jysk og en Maxi Zoo-butik

Coop vil skabet et større og mere attraktivt detailhandelsområde i Nørre Sundby, hvor kæden i forvejen har en Kvickly. Derfor har Coop købt både grund og ejendom på Loftbrovej 15-17. Sælger er ejendomsselskabet Park Street Nordicom.

Planen er at bygge et helt nyt, moderne Kvickly varehus, nyt OK tankanlæg og vaskehal samt en række større specialbutikker, der skal gøre placeringen mere attraktiv for kunderne – sammen med Maxi Zoo og Jysk, der fortsat vil være der.

This describes the image

- Vi har gennem de seneste otte år ønsket at udvikle området til glæde for kunderne i Nørre Sundby og omegn. Derfor er vi glade for, at vi har kunne indgå aftale om køb af hele komplekset, siger ejendomsdirektør Flemming Møller Hansen, Coop.

Udover en idéskitse for projektet er Coop ved at analysere hvilke typer butikker, der er størst behov for. Det kommer blandt andet til at ske i dialog med Aalborg kommune.

- Visionen er, at der udover Kvickly, OK, Jysk og Maxi Zoo kan blive plads til ca. 8-10 andre butikker og restauranter, siger Flemming Møller Hansen.

Hvis det går som ønsket, vil den nye Kvickly og øvrige butikker kunne åbne i 2024.

I begyndelsen af december blev det offentliggjort, at Coop har solgt en portefølje på 11 butikker til det amerikanske, børsnoterede selskab W.P Carey i en sale & leaseback-aftale på 297 mio. kr. Aftalen indeholder butikker på i alt 13.100 kvm fordelt over hele landet.

Ti af de 11 butikker er Coop 365, mens den sidste er en Kvickly. Parterne oplyste ikke de præcise beliggenheder, men at lejekontrakterne har en løbetid på 15 år. 

Samlet set blev der i 2021 solgt for knap 450 mio. kr. ejendomme.  

Fra 2019-2021 har Coop til gengæld købt ejendomme for mere end to milliarder. kr. Strategien er at eje de vigtigste ejendomme, hvor man har butikker på de bedste A-placeringer, mens B-placerede ejendomme lejlighedsvis sælges fra. 

Opdateret 6. jan 2022