Coop indgår bankaftale med "bæredygtige rabatter"

Coop 29. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe D. Frese Foto: Coop
  • Dagligvarekoncernen Coop har indgået et nyt "grønt" banklån, hvor bæredygtige tiltag fra Coops side er lig besparelser for milliardkoncernen

Som en af de første virksomheder i Danmark er Coop blevet godkendt til et såkaldt ESG-omfattet lån. Det betyder i praksis, at jo flere mål for bæredygtighed Coop når de kommende tre år, desto billigere bliver koncernens banklån.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

- Det er en historisk milepæl for Coop. På baggrund af vores mangeårige arbejde med bæredygtighed og vores ambitiøse planer for området, kan vi nu høste en direkte finansiel gevinst ved at optage grønne lån, siger adm. direktør i Coop, Kræn Østergård Nielsen.

ESG omfatter - oversat til dansk - en virksomheds ageren indenfor miljø, socialt ansvar og governance (ansvarlig forretningsdrift, red.), og dermed skal Coop leve op til en række krav inden for disse områder, hvis der skal rabatter på bordet ift. bankaftalen, som er udstedt af et konsortium af banker, anført af Nordea og med SEB, DNB og Nykredit Bank. 

"Coops evne til at opfylde de fastsatte mål i låneaftalen - som omfatter klima og ansvarlig leverandørstyring - vil medføre en justering af kredit marginalen på faciliteten. Dette vil kunne medføre en besparelse i årlige finansieringsomkostninger," lyder det blandt andet fra Coop, som ikke går i dybden med, hvor store rabatter, der potentielt er tale om. ESG-elementet af aftalen omfatter dog en milliard kr. af kreditfaciliteten, fremgår det.

Bæredygtige tiltag

Det er dog ikke småting, Coop skal gennemføre, før de nævnte banker langer rabatter ud.  

På klima-området har Coop forpligtet sig til at reducere CO2 udledningen fra koncernens driftsaktiviteter med 75 pct. i 2025 sammenlignet med 2018 samt at blive godkendt under Science Based Targets (organisation med blandt andet FN og Verdensnaturfonden, der opstiller målbare kriterier for bæredygtighed, red.)

- Vi skal skabe konkrete målbare forbedringer for klimaet og for arbejdsforholdene for medarbejderne hos vores leverandører. Dermed er det at drive en ansvarlig virksomhed ikke længere kun vigtig for kunderne og for samfundet, men også for vores finansieringsmuligheder og har direkte betydning for bundlinjen, siger ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe D. Frese.

 

Opdateret 29. apr 2021