Unge iværksættere vil hakke planter i slagteriernes kødhakkere

Bæredygtighed 24. feb 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Planteslagterne
  • Planteslagterne vil overtage kødmarkedet med planteprodukter, der smager af grøntsager – og ikke efterligner kød

Mange af de produkter, der i øjeblikket strømmer ud på markedet for at erstatte kød, forsøger at ligne kød. De er ofte produceret af en eller anden form for bælgfrugter.

Tre iværksætter, der har været på markedet i halvandet år under navnet Planteslagterne, har en anden ambition:

De vil producere plantefars, der smager af de grøntsager, det er skabt af – og de vil producere på de eksisterende slagterier.

- Vi oplever, at folk efterspørger vegetarisk og vegansk mad med stor smag og ærlige og gennemsigtige ingredienser, som de forstår. Vi ser ikke vores produkt som en køderstatning, hvor vi efterligner smagen af kød - vi ser det som en god måde at lære grøntsager bedre at kende på. Vi har en kort og forståelig ingrediensliste og har fra starten haft fokus på bælgfrugter, grøntsager og hele smagspaletten i udviklingen af produktet. Plantefarsen skal smage af det, som den er lavet af, nemlig bønner, ærter, svampe og naturlige smagsgivere, siger en af de tre, Henrik Christensen i en pressemeddelelse.

Næste skridt er Tyskland

Planteslagterne har netop introduceret deres sjette produkt, som forhandles i supermarkeder på Sjælland, en økologisk plantefars.

- Vi har en ambition om at overtage slagteriernes kødhakkere én for én i takt med, at folk finder endnu større madglæde i plantebaserede måltider. Vi er at finde i en lang række butikker allerede, så en stor produktion er vigtig, og det giver god mening i den grønne dagsorden at genbruge slagteriernes produktionsfaciliteter og ikke mindst have glæde af medarbejdernes håndværk. Nu skal Plantefarsen ud at bide de eksisterende plantefars-produkter i knæhaserne og vise, at det kan lykkes at skabe en fuldstændig ærlig og gennemskuelig fars uden dikkedarer, siger Henrik Christensen.

Den nye plantefars er lavet af almindelige grøntsager uden uden e-numre og tilsætningsstoffer og er starten på et nyt kapitel for Planteslagterne, nemlig semi-convenience produkter.

Sortimentet indeholder nu Dild-dellen, Rødbedebøffen, Falafel Italiano, Plantebaseret Farsbrød, Dunsen og Plantefarsen. Dermed er Planteslagterne gået fra kun at producere convenience-produkter til også at lave semi-convenienceprodukter.

Næste skridt for Planteslagterne bliver at indtage det tyske marked i foråret 2021.

Planteslagterne:

- Den nye plantefarsen består af kogte gule flækærter, kogte kidneybønner, champignon, kartofler, lupinflager, rapsolie, rødbedesaft, løgpulver, tomatkoncentrat, citronsaft, chiafrø, fermenterede løg, salt, loppefrøskaller, peber, paprika og muskatnød

- Planteslagterne holder til i Kødbyen i København og er en del af delekøkkenet Staldkøkkenet

- De tre er Henrik Christensen, der tidligere har haft et agentur, hvor han var agent for udenlandske fødevarer, Emil Andersen kommer fra et fast job hos Mærsk, og Emil William Götze er autodidakt kok.

Opdateret 24. feb 2021