Stiftere helt ude af Hanegal: Sælger de resterende 25 pct.

Bæredygtighed 16. feb 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Fra venstre kommerciel direktør i Hanegal, Cees Kuypers, Flemming Enevoldsen, der overtager rollen som bestyrelsesformand og Søren Hansen, der i forbindelse med rokaden bliver administrerende direktør i selskabet. Foto: Hanegal
  • Efter næsten tre årtier i front - og to års parløb som medejere - overlader stifterne af Hanegal nu endegyldigt tøjlerne. Fødevarekoncernen Future Foods overtager stifterparrets resterende 25 pct.

Stifterne af den økologiske fødevarevirksomhed Hanegal er nu endegyldigt ude af virksomheden.  Ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, der lagde grundstenene til Hanegal for 30 år siden, sælger deres resterende ejerandel på 25 pct. til fødevarekoncernen og investeringsvirksomheden Future Foods. Dermed ejer Future Foods 85 pct. af virksomheden, mens de resterende 15 pct. ejes af selskabets kommercielle direktør Cees Kuypers, der indtil opkøbet har fungeret som adm. direktør i selskabet. Han afløses af selskabets nye adm. direktør Søren Hansen, der sammen med forretningspartneren Michael Vadgaard Jørgensen ejer Future Foods. - Med flere produktionsmuligheder, et større setup og flere kompetencer kan vi nu løfte produktudvikling til nye højder. Vi har høje ambitioner for Hanegal, og nu er organisationen på plads til at udbygge Hanegals position som markedsleder på økologiske fødevarer uden tilsætningsstoffer, lyder det fra Søren Hansen. Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen er dog ingenlunde på vej mod pensionen. Parret stiftede for et par år siden planteproteinsvirksomheden Organic Plant Protein, der udvikler og producerer økologiske plantebaserede produkter som alternativ til kød på basis af proteinrige ærter og hestebønner. I forhold til Hanegal er Ulrich Kern-Hansen glad for at overlade tøjlerne til de tidligere partnere. - Det føles trygt at kunne overdrage Hanegal helt og holdent til nye ejere, som vi har lært at kende undervejs, og som ønsker at udvikle virksomheden videre i den bæredygtige retning, som virksomheden har været kendt for, siden vi startede, udtaler Ulrich Kern-Hansen. 
Opdateret 23. feb 2021

Vil du vide mere?