Østers får kniven på Madværkstedet for miljøets skyld

Bæredygtighed 28. feb 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Madværkstedet 2023 byder på adskillige workshops og masterclasses. Foto: MCH/Tony Brøchner
  • Klimavenlig mad kommer i fokus, når kokke kendt fra TV går til gryder og pander i Showkøkkenet på Madværkstedet

Madværkstedet i København i marts har i år stort fokus på grønne alternativer. Det gælder også i Showkøkkenet, der er eventområdet i messens 'Kød & Fisk'- oplevelseszone. Her sættes kød i et moderne perspektiv. Men inspiration kommer også fra havets dyb.

Madværkstedet 2023, der arrangeres i et samarbejde mellem MLDK Mærkevareleverandørerne og MCH A/S, finder sted i Lokomotivværkstedet i København 21.-22. marts. Messen er beslægtet med Nordens største fødevaremesse, Foodexpo i MCH Messecenter Herning.

- Vi ved, at alt leg foregår på havets bund - vi kan ikke se det, men vi kan smage det. Muslinger er en ægte klimabasker nærmest uden klimaaftryk og samtidig det mest velsmagende, jeg ved. Du kan alt med denne smukke skabning - den fungerer perfekt både kogt, bagt, stegt, røget og marineret, og kun tallerkenens kant sætter grænser. Jeg glæder mig til at slippe smage og fantasi løs og krydre det hele med magi og kærlighed, lyder det fra TV-kok og foredragsholder Claus Holm.

Østers har lavt klimaaftryk 

Stifter af Det Danske Østersakademi, Povl Lønberg, optræder også i Skowkøkkenet med budskabet om, at ”østers er godt for klimaet, økonomien og helbredet:

-  Det er én af de råvarer, der har det laveste klimaaftryk, og som vi gør naturen en tjeneste ved at spise. Den kan tilberedes uden brug af strøm på 15 minutter, og så er der evidens for at østers er utrolig sundt og nærende og indeholder en lang række essentielle byggesten for vores organisme

Han lover, at de besøgendes hoveder vil blive fyldt med både historisk og ny, banebrydende viden om den ældste råvare i dansk madkultur, den 5.000 år gamle østers. Og derudover får deltagerne mulighed for at lære at sammensætte deres egen signatur-østers-hapser ud fra de smage, de kan lide.
 

Opdateret 28. feb 2023