Ny fabrik til kvart milliard skal omdanne hestebønner til fremtidens fødevarer

Bæredygtighed 8. jun 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • En ny fabrik i Hedensted skal fra næste år omdanne hestebønner til protein til fødevarebranchen. Projektet har foruden et hollandsk selskab adskillige jyske erhvervsfolk i ejerkredsen

Hestebønner kan i fremtiden blive en sikker og stabil kilde til protein i produktionen af fødevarer. Derfor planlægger den globale ingrediensleverandør hollandske Meelunie nu at åbne en ny fabrik i Hedensted med Hestebønnen som omdrejningspunkt. Projektet har sikret 250 mio. kr. i finansiering og har en række jyske erhvervsfolk i ejerkredsen.

Det skriver Børsen.

- Vores vision er at blive en af de førende inden for hestebønneproteiner både i Danmark og i verden, siger Lars Laursen, projektdirektør i Meelunie GPI, der ejer fabrikken.

Projektet har økonomisk opbakning fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkjøbing Landbobank, mens også stifteren af Formuepleje Claus Hommelhoff fra samt Ole K. Hansen, der har stået bag Hamlet Protein.

Fabrikken bliver dermed den anden lokation i Hedensted, der satser på hestebønner som ny proteinkilde. Stifter og tidligere direktør i den økologiske fødevareproducent Hanegal, Ulrich Kern-Hansen, har tidligere slået ind på samme kurs. I 2019 solgte han aktiemajoriteten i virksomheden og stiftede i stedet Organic Plant Protein - en virksomhed, der producerer et økologisk kødalternativ baseret på ærter og hestebønner. 

Opdateret 8. jun 2021