Meyers skifter til plastbakker af genbrugsplast

Bæredygtighed 2. sep 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Meyers
  • Dagligvareleverandøren Meyers udskifter fra årsskiftet indpakningen på alle færdigretter med genbrugsplast

Foodservicevirksomheden Meyers, der blandt andet leverer færdigretter til supermarkederne lancerer et nyt færdigretskoncept og søsætter samtidig et skifte i virksomhedens klimaaftryk.

Fra og med uge 36 vil produkterne i det nye færdigretskoncept blive pakket i plastbakker kaldet Evolve fra virksomheden Faerch. Bakkerne består af 69-72 pct. genbrugsplast og er første skridt i en fuldstændig udskiftning af emballagen i Meyers færdigretsunivers. Fra årsskiftet følger resten af sortimentet indenfor supermarkeds-færdigretter.

Det skriver Meyers i en pressemeddelelse.

- Det er en bærende ambition, at vi ønsker at mindske vores plastforbrug og genanvende i højere grad. Vi har længe ledt efter en mere bæredygtig emballage, der stadig fungerer for forbrugeren og lever op til vores krav om anvendelse i ovn, mikroovn og på frost uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden, fortæller Anne Luise Deleuran. 

De nye 'Evolve'-bakker fra danske Faerch vandt plastprisen i 2020 og er en cirkulær emballageløsning fremstillet af indsamlede flasker og bakker. Produkterne varierer i naturlige farvenuancer alt efter hvilket genbrugsmateriale, de fremstilles af, og supermarkedskunder kan derfor se frem til købe grønne retter i både blå, grå og brune bakker.

Opdateret 2. sep 2021