Markant vækst i efterspørgslen på økologisk kød

Bæredygtighed 9. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Dagrofa oplever en vækst i salget af øko-kød på 25 pct. Friland har svært ved at skaffe kød nok

Den økologiske markedsandel på kød ligger relativt lavt, når man sammenligner med andre fødevarer, men salget stiger støt år efter år.

Dagrofa har fra 2019 til 2020 oplevet en vækst på 25 pct. på salget af økologisk kød, og Coop har i samme periode oplevet en stigning på 15 pct.

- Vi oplever en positiv udvikling på efterspørgslen af friland og økologisk kød, som også afspejles i salget, der er steget med 25 pct. indeværende år til dato, siger Jannie Ravn Madsen, kommunikationskonsulent i Dagrofa.

Fra Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen lyder det:

- Vi har det seneste år haft en vækst på ca. 15 pct. i salget af økologisk kød, hvilket dels skyldes Corona – som har øget det totale salg – dels på grund af den generelle positive udvikling på økologien.

Også Rema 1000 oplever en ”rigtig positiv udvikling” på økologisk dansk kød.

- Vi arbejder rigtig tæt sammen med vores danske leverandører om at sikre leveringerne – og vi har økologisk kød til kunderne. Vi tror på, at langvarige samarbejder lønner sig, når efterspørgslen i perioder måske næsten er højere end udbuddet, siger kategorichef Jonas Garly Sørensen.

Ikke nok øko-kød

Mens efterspørgslen på øko-kød stiger, er det ifølge Fagmediet Økologisk svært at skaffe nok – både til det danske marked og til import.

Mediet citerer Friland, som er en del af Danish Crown-koncernen, for at fortælle, at ”det tæt på historisk svært at skaffe de mængder økologisk oksekød, som kunderne efterspørger”.

Til et siger Jens Juul Nielsen:

- Det er rigtigt, at vi i perioder bliver nødt til at importere en mindre mængde, typisk her i foråret og hen over sommeren, når køerne kommer på græs. Men vores aftale med Thise (Thise & Ko) betyder, at vi mere eller mindre dækker vores behov hen over året.

Ifølge Landbrug & Fødevarer lå øko-andelen på henholdsvis oksekød, svinekød og fjerkræ på 8 pct., 3,6 pct. og 2.1 pct. i 2019.

Til sammenligning lå gulerødder i top med en økologisk markedsandel på 45,2.

 

Opdateret 9. mar 2021