Madspildsvirksomheder samarbejder om råvarer til ny kage

Bæredygtighed 16. dec 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Banana Cph ApS
  • Overskudsbananer og gulerodspulp bliver til gulerodskage i Coop og 7-Eleven

For første gang i Danmark går to producenter sammen om at skabe et produkt, der mindsker madspild. Den prisvindende konfektureproducent Banana Cph er gået sammen med juiceproducenten Frankly Juice for at fremstillet en banankage på bananoverskud fra butikker og restråvarer fra produktion.

Gulerodskagen fra ”Banana Cph x Frankly Juice” kommer til salg i Coops butikker og conveninencekæden 7-Eleven fra januar i det nye år.

Banana Cph opkøber overskudsbananer fra detailbutikkerne, hvor bananerne er blevet for brunplettede i skrællen, og ikke længere er til at sælge i butikkerne. For at mindske madspildet bliver bananerne lavet til veganske kager, is og treats – og nu også gulerodskager.

Frankly Juice, der til dagligt laver økologisk juice, skal levere overskydende gulerodspulp fra deres juiceproduktion, der sammen med Banana Cph’s kagebase af overskudsbananer resulterer i den veganske gulerodskage. 

- Hos Banana har vi længe haft planer om stærke samarbejder på tværs. Jeg tror på, at vi kan løfte hinanden i vores samarbejde, stå stærkere sammen og lave nogle madspildsprodukter, der kan gøre en forskel. Det er netop sådan nogle initiativer, der skal til for at sætte skub i markedet for mindre madspild og vise vejen for forbrugerne, siger Christian Cordius, adm. direktør og stifter af Banana Cph ApS. 

Ifølge en pressemeddelelse fra de to madspildsvirksomheder er det billigere for detailkæderne at sælge deres overskudsbananer til Banana Cph, end det er at skaffe sig af med dem igen.
 

Opdateret 16. dec 2022