Grøntsagsvirksomhed fjerner plastik om dåserne

Bæredygtighed 12. feb 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Bonduelle
  • Fremover vil tre majsdåser fra Bonduelle hænge sammen ved hjælp af pap

Grøntsagsvirksomheden Bonduelle fjerner nu plastik fra multi-pakker med dåsemajs. I stedet holdes dåserne sammen med små papbånd lavet af 50 pct. genbrugspap.

Det sparer miljøet for 170 ton plastik på europæisk, hvilket svarer til hele 6,8 millioner halvliters PET-flasker.  

Produktion og forbrænding af plastik udvikler CO2, som påvirker klimaet. Samtidig risikerer plastik at havne i naturen, hvor der kan tage op til 400 år at nedbryde, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Med denne ændring kan vi gøre en stor forskel og er også et skridt tættere på vores mål om 100 pct. genanvendelig eller cirkulær emballage i 2025. For os har det altid været vigtigt at bidrage til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Vi har en lang tradition for bæredygtighed, og vi stræber altid efter at blive bedre, siger Benoît Bonduelle, CEO Bonduelle Nordics.

Bonduelle er en fransk familievirksomhed grundlagt i 1853

I dag administrerer virksomheden mere end 128.000 hektar grøntsager over hele verden, de produkter, der sælges i 100 lande under forskellige mærker.

Bonduelle arbejder aktivt for at opnå en såkaldt B Corporation-certificering af "social og miljømæssig ydeevne" og er en del Gaïa non-financial performance index och employee shareholder index (I.A.S.)

 

Opdateret 2. jun 2021