Faerch præmieret for genanvendelige plastbakker

Bæredygtighed 24. nov 2020 - 2 min læsetid
This describes the image
Evolve-emballagerne fra Faerch fås i naturligt varierende farvetoner, da de repræsenterer affaldsstrømmen én-til-én. Det giver forbrugerne en visuel rettesnor, som gør det nemmere at vælge bæredygtig fødevareemballage. Foto: Faerch

Der er stor tilfredshed hos emballageproducenten Faerch fra Holstebro i disse dage, hvor man kan kalde sig vinder af Plastprisen 2020.

Prisen, der tidligere er vundet af blandt andre Lego koncernen, uddeles af brancheforeningen Plastindustrien i Danmark, hvor målet er at hædre de personer, virksomheder og/eller produkter, der er særligt nyskabende og fremtidsorienterede.

Faerch vinder årets pris for den cirkulære fødevarebakke Evolve, der er fremstillet af genanvendte flasker og bakker og kan genanvendes fuldt ud til nye monomateriale bakker i fødevarekvalitet ad flere omgange.

- Dette års prisvinder er et glimrende eksempel på, hvordan danske plastvirksomheder arbejder intenst med den grønne omstilling. Evolve by Faerch er et klart skridt på vejen mod at skabe en cirkulær økonomi inden for fødevareemballage, lyder det i en kommentar fra Søren Ulstrup, bestyrelsesformand i Plastindustrien.

Hos Faerch er man glade for prise og anderkendelsen fra branchekollegaerne, der har stemt på virksomheden og produktet Evolve.

- Evovle by Faerch er et direkte produkt af, at vi i dag både er emballageproducent og genanvender, altså det første og sidste led i den cirkulære økonomi. Det giver unikke muligheder, der er til gavn for klimaet og miljøet, og samtidig giver det de danske og europæiske forbrugere mulighed for at vælge emballage, der er genanvendt og fuldt genanvendelig, siger Jesper Emil Jensen, Regional adm. direktær hos Faerch, i en pressemeddelelse.

Ud over branchens hæder og påskønnelse modtager Faerch en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner.

Opdateret 13. jan 2021

Vil du vide mere?