Emballage-iværksættere vil reducere emballagespildet i ehandlen

Bæredygtighed 16. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Pero Solutions
  • Forbruget af emballage og fyld i forbindelse med danskernes onlineindkøb nærmer sig 50.000 tons papaffald om året. Det vil en ny pakke- og transportløsning fra iværksættervirksomheden Pero Solutions gøre op med 

Det stigende onlineforbrug betyder ikke alene et næsten udtømmeligt udvalg og fleksibel levering. Danskernes onlineindkøb har også en problematisk bagside i form af emballageaffald, hvor alene pap nærmer sig 50.000 tons om året.

De stigende affaldsmængder vil iværksættervirksomheden Pero Solutions nu gøre op med gennem en ny bæredygtig fragtløsning 

Løsningen er en cirkulær plastkasse, som forbrugeren, når et køb er modtaget i en pakkeshop eller leveret af fragtmand, tager de bestilte varer og efterlader transportkassen, som herefter recirkuleres, rengøres og genanvendes af webshoppen. Hele systemet gøres muligt af en computerchip og Pero Solutions it-system.

- Vi samarbejder med plastproducenter om at fremstille en optimal og stærk transportkasse, der kan genbruges op til 1000 gange. Og vi håber, at vi i stordrift vil kunne anvende mindst 60 pct oceanplast i disse cirkulære emballager, forklarer projektleder Nina Rosenkilde Jessen.

Det patenterede og bærende element i Pero Solutions transportkasse er en computerchip, der selv kan ændre modtageradresse, når varen er taget ud. Dermed kommer emballagen automatisk tilbage og kan genbruges. Adm. direktør Sig Poulsen er helt overbevist om, at Pero Solutions kan blive en både rentabel og succesrig virksomhed:

- Vi tror på, at vi kommer på markedet på det helt rigtige tidspunkt, hvor verden stiller krav om bæredygtighed og mere klimavenlige løsninger til alle udfordringer. Vi har en del af løsningen, når det handler om emballage i forbindelse med nethandel.

Pero Solutions regner med, at man kan være i fuld drift i Danmark og de øvrige nordiske lande i løbet af et års tid. Derefter står resten af Europa og senere USA for skud..

Opdateret 16. apr 2021