Dyrefoder fra Mars sparer planeten Jorden for 480 tons plastik om året

Bæredygtighed 7. dec 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Mars Petcare
  • Mars Petcare erstatter mere og mere plastik med bæredygtig emballage til hunde- og kattemad

Danske hunde kan godt logre med halen. Og katte kan spinne. De har bidraget til at skåne miljøet for 15 tons plastic årligt ud af en samlet mængde på 480 tons plastik på planeten Jorden, som det er lykkedes Mars Petcare at erstatte med bæredygtig emballage i Europa.

Mars er især kendte for deres stærke portefølje af chokolade-produkter som Mars, Snickers og M&M's, men fødevaregiganten tæller også særdeles velkendte brands som Dolmio, Ben's Original og Miracoli samt dyrefodermærker som Pedigree, Whiskas og Royal Canin.

De mange tons plastik, der er erstattet af nye materialer, svarer til vægten af 1,6 mio. hundefoderposer, og det er ud over de 170 tons plastik, der blev fjernet i 2021. 

De store besparelser glæder Katrine Grytter, Corporate Affairs Director, Mars Multisales North Europe:

 - Hvert ton plastik, vi kan erstatte med mere bæredygtige materialer, er en succes – både for os som producent, vores forbrugere og planeten. Plastikemballage er en kæmpe udfordring, og vi arbejder hårdt på at implementere nye mere bæredygtige løsninger og bidrage til udviklingen af en cirkulær emballagemodel, der på brancheniveau kan accelerere omstillingen i en mere bæredygtig retning.

I løbet af 2022 har Mars Petcare Europe ændret deres Sheba og Perfect Fit miniposer ved at erstatte plastomslaget med genanvendelige og naturlige papirhylstre, hvilke er med til at fjerne 220 tons ny plast fra produktionen om året. Det naturlige papir er 100 pct. FSC-certificeret og besidder mange af de samme egenskaber som plastemballage, såsom en stabil forsegling, genanvendelighed og let vægt.

I slutningen af september var der vagtskifte i topchef-stolen hos fødevaregiganten Mars. Her overdrog Grant F. Reid stafetten til danske Poul Weihrauch, der har arbejdet i selskabet i over 20 år. 

Mars er under Reids ledelse vokset med over 50 pct. og omsætter nu for 318 mia. kr., mens antallet af ansatte er vokset fra 60.000 til 140.000 på blot otte år. 
 

Opdateret 8. dec 2022