Data og robotter giver grisekød med mindre klimagas 

Bæredygtighed 25. nov 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Danish Crown har reduceret klimaudledninger på dansk grisekød med 30 procent

Siden 2005 har Danish Crown sænket udledningerne af klimagasser med 30 procent i gennemsnit for hvert kilo dansk grisekød koncernen producerer. I den netop offentliggjorte bæredygtighedsrapport gør Danish Crown status over indsatsen de seneste 12 måneder.

Det er Danish Crowns ambition at halvere klimapåvirkningen af koncernens kødproduktion i 2030 i forhold til 2005 og at producere klimaneutralt kød i 2050. Og koncernen er godt på vej mod målet, Danish Crown har nu reduceret udledningerne med 30 procent på dansk grisekød.

Det er blandt andet udvikling af bionedbrydeligt læder, flere bæredygtighedsdata og brug af robotter, som har sænket udledningen af drivhusgas.

- Jeg er enormt stolt af, at vi har nedsat vores klimaudledninger så markant. I Danish Crown vil vi udfordre den globale kødindustri og gå forrest i arbejdet med at sikre en bæredygtig omstilling af fødevareproduktionen. I det arbejde er kampen mod klimaforandringer helt afgørende, og udfordringerne kan ikke vente på at blive løst. Vi skal levere nu, siger Jais Valeur, der er adm. direktør i Danish Crown.

Det er især på gårdene hos Danish Crowns ejere, de danske landmænd, at klimaudledningerne i koncernens værdikæde er størst. Samtidigt er det også her at potentialet for reduktioner er højest. Alle Danish Crowns danske leverandører af grise og kreaturer er en del af koncernens klimaprogram Klimavejen, og i løbet af 2021/22 fik de selskab af Danish Crowns økologiske kalveproducenter.
 

Opdateret 25. nov 2022